SEDMORICA LJEPOTANA

Ljepši spol bira naljepše nogometaše Eura: Kranjčar je lijep kao Johnny Depp! Uz Niku su još Gomez, Ronaldo, Torres...

Uoči skorašnjeg EP-a kad pozornost posvećujemo tiskovinama iz Njemačke i Austrije, najviše nas zanima što Germani pišu o našim reprezentativcima i našoj nacionalnoj momčadi. Tematika je šarolika i zanimljiva. Tako smo u nekoliko navrata mogli pročitati tko su od sudionika Eura u Poljskoj i Ukrajini favoriti ljepšeg spola. Dame će manje zanimati vještina nogometaša u baratanju nogometnom kuglom, a više stas koji posjeduju.

Komplimenti za Niku

Po dosad viđenome, naš Niko Kranjčar kotira vrlo visoko, njegovo ime u tom kontekstu nerijetko je istaknuto, što je potvrdio i austrijski najtiražniji dnevnik Kronen Zeitung. Novinarka Vera Lischka u tekstu na tri stranice, urešenom fotografijama, mlađahnog Kranjčara uvrstila je među sedam najpoželjnijih ljepotana Europskog prvenstva. Uz Niku su još Mario Gomez, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Gianluigi Buffon, Zlatan Ibrahimović i Robin van Persie.

Čini nam se da je autorica teksta u opisu našeg reprezentativca iz svoje škrinjice najljepših riječi koristila one najbriljantnije epitete, u jednom trenutku usporedila je njega i njegove oči s filmskom zvijezdom Johnnyjem Deppom napisavši: “Austrijanke s ljubomorom mogu u susjedstvu samo promatrati takvu poslasticu...”

Poznato je da je otac Nike Kranjčara, Cico, jedna od najvećih legendi austrijskog najtrofejnijeg sportskog kolektiva bečkog Rapida i da su se Kranjčari davno odrekli jugo-državljanstva te uzeli austrijsko, još prije osamostaljenja Hrvatske. Stoga, Lischka ističe da je Kranjčar po putovnici polu-Austrijanac, znači djelomično i njihov, da je prva nogometna slova učio upravo u austrijskoj metropoli i da će mu oni držati fige na kontinentalnoj nogometnoj smotri u Poljskoj i Ukrajini.

Bog ih obdario

Španjolac Fernando Torres, po nadimku Dijete (El Niño), predstavljen je privlačnim i nesvakidašnjim zbog svojih sunčanih pjega po licu, kao san svake punice. Talijanski vratar Gianluigi Buffon (191 cm), s druge strane, san je mnogih žena: crna kosa, plave oči. Tako lijep da to gotovo nije istina. Međutim, svim ženama koje će s toga gledišta promatrati EP ostavljena je mogućnost da za jednog odabranika od navedenih “sedam veličanstvenih” putem interneta ostave svoj glas na www.krone.at/sport mitvoten.

Gel u kosi, depilirana prsa, figura poput korneta za sladoled, oči, ponašanje, šarm, drskost, ljubaznost... sve su to svojstva koja ove nogometaše svrstavaju u posebnu kategoriju. O njima se piše kao o nogometnim virtuozima koje je, opet, Bog obdario lijepim i privlačnim izgledom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:33