JELAVIĆ ŽELI U LP

'Ma kakva depresija!? Nisam ni prvi ni posljednji koji je došao u ovakvu fazu oscilacija'

Hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić zapaprio je Tottenhamu, bivšem klubu, Kranjčara, Modrića i Ćorluke, u iznimno važnoj pobjedi (2:1) te tako prekinuo golgeterski post od nekoliko tjedana. Kad su se igrale posljednje minute dogodio se preokret. Najprije je Steven Pienaar u 90. minuti poravnao na 1:1, a onda se u sučevoj nadoknadi ukazao Jelavić, pogodivši za dragocjenu pobjedu 2:1. Dan poslije, u razgovoru za SN, zračio je “blagdanskim raspoloženjem”.

Prije Tottenhama poentirali ste za pobjedu nad Sunderlandom, a poslije toga za Everton četiri runde niste uspjeli ostvariti pobjedu (3 remija, 1 poraz), u tim utakmicama niste bili strijelac. Osjećate li pritisak zbog činjenice da Everton ne pobjeđuje kada vi ne zabijate?

- Jedina istina je da mi je neobično krivo kad ne zabijem gol i kad moja momčad ne pobijedi. U svakoj utakmici težim i jednom i drugom, ali nakon takvih neželjenih ishoda ne osjećam nikakav pritisak. Nisam osoba koja je sklona takvim emocijama.

Menadžer Moyes nedavno se oglasio rekavši da se od vas očekuju golovi, ali da za potpunu učinkovitost trebate više pravih lopti. Nedostaju li vam prava proigravanja?

- Moj suigrač Fellaini bio je u posljednjim utakmicama učinkovit, iskoristio je moj zastoj i kvalitetna dodavanja pretvorio u pogotke. Taj moj post, koji nije došao mojom voljom, nije posljedica loših ili rijetkih asistencija. Jednostavno, lopta nije htjela pogoditi cilj. Točno je da su ta dodavanja za napadače zlata vrijedna, ali to nije bio problem.

Suigrači su vas u medijskim istupima javno podržali, a neki su rekli da vam je palo raspoloženje zbog manjka golova, čak su spomenuli i depresiju...

- Ha, ha, to nema veze s istinom. Ma kakva depresija!? Nisam ni prvi ni posljednji napadač koji je došao u ovakvu fazu oscilacija. Eto, zabio sam Tottenhamu, to ćemo smatrati prekretnicom i vjerujem u budućnost bogatiju pogocima.

Na početku karijere u Evertonu bili ste prilična nepoznanica za suparničke momčadi. Nakon golova koje ste postigli u prvoj sezoni suparnici vam posvećuju mnogo više pozornosti. Je li možda u tome leži uzrok?

- Prirodno je da vas, kao napadača, suparnički obrambeni igrači i treneri analiziraju i stavljaju pod lupu, ali smatram da to nije ključni problem. Osobito kad je u pitanju moja statistika, nisam nezadovoljan. Uvijek se može bolje i više, ali ne ide uvijek kako želimo. Sebe i sve one koji prate nogometna zbivanja naviknuo sam da po sezoni zabijem 20-ak golova i onda je neobjašnjivo iznenađenje ako se malo zastane na tom putu, postavljaju se pitanja, spominje se kriza, traže se razlozi, a svatko ima svoju “istinu”... Bez brige, bit će još golova!

Što ovaj gol Tottenhamu znači vašoj momčadi, a što vama? Može li Everton s raspucanim Jelavićem napasti mjesto koje vodi u Ligu prvaka?

- Trenutačno jesmo na toj poziciji i možemo razmišljati o Ligi prvaka. Međutim, narodna kaže “čovjek snuje, Bog odlučuje”. Dat ću sve da ostvarimo ulazak u to najelitnije klupsko natjecanje na našem kontinentu. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:17