IZAŠAO ZADOVOLJAN

Maleš nakon sastanka u Rusanovoj: Tražili smo izuzeće nekih sudaca, no neću vam reći kojih

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš i dvojica članova njegove uprave Milo Nižetić i Pavle Cicarelli danas su primljeni u Kuću hrvatskog nogometa u Rusanovoj
 Drago Sopta/Cropix

Iz Hrvatskog nogometnog saveza najavljeno je da će za deset dana sazvati sastanak Izvršnog odbora HNS-a na kojoj bi se trebalo raspravljati o zamjerkama na stanje u hrvatskom nogometu, a koje je Hajduk iznio na današnjem sastanku u Rusanovoj.

Naime, kompletna uprava Hajduka: predsjednik Hrvoje Maleš i članovi uprave Milo Nižetić i Pavle Cicarelli razgovarali su sa čelnicima Saveza – predsjednikom Vlatkom Markovićem, tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, tajnikom Sudačke komisije HNS-a Ivanom Košutićem, članom Sudačke komisije Stjepanom Djedovićem i članom Izvršnog odbora HNS-a Stjepanom Merkašom.

Razgovaralo se iza zatvorenih vrata i to najviše na temu suđenja, zatim o povjereniku za suđenje i sucima koje isti delegira, kao i o Hajdukovom zahtjevu za izuzeće pojedinih sudaca i dodatnim disciplinskim mjerama koje će se protiv njih poduzeti.

- Tražili smo da nam neki suci ne sude, ali neću reći koji – kazao je nakon sastanka Hajdukov predsjednik Maleš.

Prema priopćenju Laure Visković iz Hajdukova odjela za odnose s javnošću na sastanku Hajduka i čelnika HNS-a razgovaralo se i o problemu neravnopravnosti svih klubova lige, te statusu Hajduka u HNS-u.

Također, naglašen je problem sastava svih komisija Izvršnog odbora HNS-a te je od strane čelnika Hajduka zatraženo i ukidanje tročlane Komisije za mladež koja ima ovlasti stavljanja veta na odabir igrača za reprezentacije mlađih uzrasta, a što je izuzetak u nogometnom svijetu ( Bedi, Novoselac, Jozak). Od strane čelnika Saveza obećano je sazivanje sjednice Izvršnog odbora HNS-a na navedene teme, i to u roku od 10 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:46