MERCATO U MAKSIMIRU

Mamić: Alispahić je potpisao za Dinamo

'Ako Šibenčani budu pametni i puste ga sada na zimu, onda ćemo im dati određenu svotu. Ako sada ne puste Alispahića, pa on dođe na ljeto, Šibenik neće dobiti ništa'
Zagreb, 110810.NK Dinamo, Maksimir. Konferencija za medije sportskog direktora Dinama Zorana Mamica.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Mehmed Alispahić novi je Dinamov igrač! To nam je u utorak i službeno potvrdio sportski direktor Modrih Zoran Mamić .

- Da, Alispahić je novi nogometaš u našoj svlačionici. Posao je sklopljen u ponedjeljak, sve je dogovoreno. Ako Šibenčani budu pametni i puste ga sada na zimu, onda ćemo im dati određenu svotu novca. Ako sada ne puste Alispahića, pa on dođe na ljeto, Šibenik neće dobiti ništa - bio je potpuno jasan i otvoren Zoran.

Jasno je i zašto na ljeto Šibenik neće od Dinama dobiti niti lipe. Naime, Alispahiću tada istječe ugovor s klubom iz Krešimirovog grada. Evo što sportski direktor kaže o Alispahiću.

- Dobili smo, odnosno, dobit ćemo pojačanje. On je uz Ermina Zeca bio stožerni igrač Šibenika. Znalac je, asistent. Opasan po gol i strijelac. Dolazak takvog kvalitetnog igrača u naš klub tretiramo uistinu odličnim poslom.

Modri su Alispahića tražili još prošlog ljeta, ali tada do transfera nije došlo. Međutim, kontakti su nastavljeni, Halilhodžiću se dopao, te je ove zime odlučeno da se krene u finalizaciju transfera.

A što će biti s Pedrom Moralesom koji je izjavio da želi otići iz Dinama?

- Može Morales pričati što god hoće. Morales nema niti jednu ponudu. Niti jednu! Možda on zna za neke za koje mi ne znamo. Vidjet ćemo kad se vrati iz Čilea. Naravno da ne može otići iz Dinama ako klub neće biti zadovoljan s ponudom ili ponudama - kaže Mamić.

I tu je sve logično i jasno. Dinamo je u Moralesa uložio dosta novca, transfer je iznosio oko 2 mlijuna eura, a Morales je godišnje zarađivao 350.000 eura. Ne može ga Dinamo sad pustiti u bescijenje. Modri će sigurno tražiti adekvatni novac za eventualni Moralesov transfer.

Ukoliko neće biti zadovoljni s mogućim ponudama, Morales će poput svojevremeno Grka Papadopoulosa trenirati s drugom momčadi. Valjda je sasvim jasno da poslije izjave čileanskim medijima da želi iz Dinama za njega neće biti mjesta u prvoj momčadi.

A kad su u pitanju ostali eventualni odlasci iz Dinama, Zoran Mamić je kazao:

- Zasad nema ništa. Baš ništa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:03