ZALUĐEN ROGOM

MAMIĆ 'Dovest ću Vatrene u Split i tako dokazati da sam najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu!'

 Tom Dubravec / CROPIX

Zdravko Mamić održao je poduži monolog nakon utakmice, na repertoaru su bile teme iz hrvatskog nogometa. Najmanje je govorio o Dinamu i situaciji u klubu, ali je zato sipao bombone na račun domaćina na Parku Mladeži (kupio bih Roga ujutro!) te se neizostavno očešao o čelnike Hajduka.

Pa krenimo redom. O Marku Rogu je kazao:

- Rog je čudesan igrač, njime sam impresioniran. Dugo se u hrvatskom nogometu nije pojavio takav talent. Ne znam što su radili ovi moji što ih plaćam, a nisu vidjeli Roga. Da mogu kupio bih ga ujutro, ali ljudi iz Splita su lukavi. Saslušali su me sve što sam im rekao u poluvremenu, ali neće ni da razgovaraju o tome. Sa njima imam loša iskustva jer sam bio spreman dati pet milijuna eura za Rebića pa su me odbili. S Rebićem su braća Žužul napravili odličan posao, a mogli bi to ponoviti i sa Rogom.

Nije se Mamić zaustavio na Rogu nego je kazao da bi uzeo Cikalleshija koji je paklen igrač i vrlo potentan. A na račun RNK Split je Mamić sipao komplimente.

- Split je treća momčad lige. Nažalost, bolji su i od Hajduka. Nakon ispadanja iz Europe krenuli su uzlaznom putanjom i ne znam tko će ih pobijediti. Mi smo danas bili dobri. Bili smo fizički uredni, nismo bili kao na nekim prošlim utakmicama.

Mamić je odradio zbog incidenta sa derbija s Hajdukom od prošle sezone kad se sukobio sa Ivom Begom. Kazna koja je iznosila devet mjeseci mu je skraćena pa je radosno pohitao u Split. Dok nerado komentira situaciju oko Dinama u Zagrebu, u Splitu je bio nezaustavljiv.

- Naš nogomet je najbolji dio društva. Liga 10 je izdigla kvalitetu, imamo ozbiljne projekte kao što su Dinamo, Rijeka pa Split. Imamo i Hajduk koji je uz Dinamo najveći klub, ali valjda će doći dan kada će navijači Hajduka prestati slaviti 200 bodova zaostatka za Dinamom u zadnjih 10 godina. Valjda će shvatit da ova nesposobna uprava vodi klub u propast. Treba nam moćan Hajduk, da imamo jaču konkurenciji...

- Divim se Tudoru i igračima, kao što sam se divio Krstičeviću jer su napravili sve da spase Hajduk. Ova uprava im nije dala ništa kako bi im pomogla.

Mamić je dao obećanje da će Dinamo deset godina biti prvak.

- Naš prvi cilj je hrvatska Decima, da uđemo u povijest. Izazov mi je da u sljedećih 10 godina budem jednako uspješan, kada bih znao da će se to dogoditi, ostavio bih se nogometa. Dinamo mora postati konkurentniji u Europi, za to nam treba jači Hajduk.

Mamić je čak najavio reprezentaciju u Splitu.

- Ne postoji nitko u HNS-u tko je protiv toga da Hrvatska igra u Splitu. Nitko u Zagrebu ne razmišlja o Hajduku. Ja ne spavam zbog Rijeke, sada neću spavati zbog ovog sjajnog Marka Roga. To je moja briga. Neka navijači i Torcida sjednu za stol i kažu da žele Hrvatsku u Splitu, mi ćemo doći. Dokazat ću vam da sam najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, borit ću se rukama i nogama da reprezentacija dođe na najljepši hrvatski stadion. Ovdje je publika čudesna, ali navijači ne mogu reketirati klubove. Nije Mamić 317 puta kažnjen od strane UEFA-e, Hajduk je valjda 1000 puta kažnjen od HNS-a zbog navijača. Meni ne pada na pamet raditi ono što radi Brbić i društvo. Nema institucije kojoj se nisu obratili da bi prokazali hrvatski nogomet. Neka se maknu iz Hajduka jer nisu sposobni, onda treba sjesti za stol i dogovoriti se za dobrobit našeg nogometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:39