TRI DIKTATORA

Mamić, Gobac i Radić mogu što hoće i dokle hoće!

Oni su ustrojili odnose i drmaju hrvatskim rukometom, nogometom i košarkom
 Cropix

ZAGREB - Dva menadžera i jedan bivši košarkaški sudac drže pod apsolutnom kontrolom tri dična loptačka sporta. Zajedničko im je da vlastite vizije i rješenja nameću i provode autokratski, te manje ili više agresivno i manje ili više netolerantno prema bilo kakvoj drugoj opciji koja nije njihova.

Zdravku Mamiću sve ide osim Dinama

Zoran Gobac: Hrvatski rukomet - to sam ja!

Danko Radić - vladar bez opozicije

Uprave, skupštine, stručni savjeti, izvršni odobri... tu su da daju legitimitet njihovoj samovolji. Tko nije za takvu “igru”, iz “igre” ispada. A kako se svi vole “igrati”, makar i po njihovim pravilima, utihnula je i ona najtiša opozicija. Tako je nekad najbolji hrvatski košarkaši sudac u jugo-ligi, Danko Radić, imenovanjem za izbornika čovjeka bez značajnog trenerskog rezultata iznova potvrdio da može što hoće. I dok se košarkaški navijač pita “zašto i kako zaboga Vranković”, vojska domaćih stručnjaka zabila je glavu u pijesak. Samo što ne plješće...

I Mamiću plješću u nogometnim salonima, premda je degradirao ideju o Dinamu do neprepoznatljivosti. Za razliku od Mamića i Radića, Gobac svojom diktaturom pobjeđuje i osvaja medalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:28