MAMIĆ POČASTIO SRBE

Mamić: Srbi i Hrvati su braća, a Uefa je naša majka

'U Beogradu imam puno prijatelja. Tamo se volim proveseliti, a ostavim uvijek i dobar bakšiš. Bio sam posljednji put prije šest mjeseci, sa 27 Slovenki. Uh, ala smo se proveli', priča Mamić u Turskoj srpskoj sedmoj sili
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Alfa i omega Dinama Zdravko Mamić zadnju večer priprema u Turskoj uzburkao je strasti javnosti. U Beleku je u rezidenciji Rixos okupio srpske novinare i uz pokoju kapljicu 'olakšao si dušu' aktualnim nogometnim temama s ovih prostora.

- Srpski nogomet počeo je propadati onog trena kada je dnevna politika sa čela Crvene Zvezde i Partizana otjerala Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, odnosno Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića – započeo je jednu od mnogih tema Mamić.

Džajić je prije 20-ak godina prodavao zvijezde u Europu, a gazda Dinama je nastavio:

- Ubijaju nas dnevna politika i sitni interesi. Naši klubovi ne postoje na tržištu, živimo od sitne politike i svrha je preživljavanje, a meni to smeta. Vi ste napravili veliku grešku. Dok je Zvezda imala Džaju i Cveleta, bila je prvak Europe i svijeta. Partizan je sa Zekom i Đavolom igrao u Ligi prvaka. Gdje su ti klubovi sad? Nema ih, jer su svoje najbolje ljude otjerali. Od njih i danas učim, posebno od prve dvojice, jer su imali najveća muda na prostorima bivše SFRJ.

Zdravko Mamić je objasnio i kako vidi odnos država na Balkanu zašto se ne može osnovati regionalna liga te ga usporedio s obitelji.

- Mi smo braća, a Uefa je naša mama. Dok god se ne ujedinimo i ne objasnimo mami, odnosno Uefu i Platiniju gdje je problem, bit ćemo topovsko meso za jake klubove sa Zapada. Lijepo se moramo ujediniti.





Nakon toga se izvršni dopredsjednik Dinama vratio na temu o transferima i podizanju igrača.

- Srbija je sebi dopustila luksuz da bez dokaza procesuira takvog čovjeka. Zvezda je s Džajom prije 20 godina radila transfere kakve ja sada radim. Zamislite onda kakav je to genijalac. Sve ih može biti sram! Dok je za Džajića znao cijeli svijet, za Srbiju nitko nije čuo. Puno ste se, vi Srbi, pogriješili u tom čovjeku – čvrst je Mamić u svom uvjerenju, a potvrdio je da često odlazi u Beograd.

- U Beogradu imam puno prijatelja. Omiljeno mjesto za provod mi je hotel Zlatnik u Zemunu, kao i restoran Reka. Tamo se volim proveseliti, a ostavim uvijek i dobar bakšiš. Bio sam posljednji put prije šest mjeseci, sa 27 Slovenki. Uh, ala smo se proveli.

Na takav Mamićev rječnik srpske novinare je zanimalo kako to sve financira i kako može toliko zarađivati na transferima u ova krizna vremena.

- Kažem vam, učio sam od najboljih, Džaje i Cveleta! Puno radim, imam veliku selekciju, dobro plaćenu skautsku službu po Hrvatskoj, koristim znanost, a nije mi problem dobro platiti mladog igrača. Zato ih i mogu dobro prodati – završio je Mamić svoje izlaganja u Turskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 20:08