BRATSTVO I JEDINSTVO

Mamić za regionalnu ligu: Adrenalin bi nam napunio stadione!

 Ronald Goršić/CROPIX

Zdravko Mamić se u Turskoj opet sjetio regionalne lige. Tvrdi da takva liga sastavljena od momčadi iz bivše države može spasiti nogomet na ovim prostorima koji tone prema dnu, pišu Sportske novosti.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

- Samo Dinamo i malo, malo Partizan... Svi ostali ne postoje. Zato smatram da bi regionalna liga bila rješenje. Neizvjesnost i adrenalin, to je pokretač onih koji dolaze na utakmice. Zar mislite da bi se dogodilo hokejaško čudo s Medveščakom da igra hrvatsku, a ne EBEL ligu?

Jasno, izvršnog dopredsjednika ubija činjenica da na stadione dolazi jako mali broj gledatelja.

- Vi novinari uvijek pretjerujete kad pišete koliko gledatelja gleda Dinamove utakmice. Mi to nećemo demantirati jer nas je sram. Ali uvijek je manje nego što to izađe u medijima.

Mamić je svjestan da se njegovo zalaganje za regionalnu ligu dočekuje na nož. Može mu se spočitnuti jugonostalgija, ali Mamić razmišlja kao gospodarstvenik i poslovni čovjek.

- Je li netko prigovorio što Todorić ima trgovine u Srbiji? Ili Kraš? Regionalna liga bi donijela više gledatelja, više sponzora novaca od TV prava.

Da bi potkrijepio svoju ideju o regionalnoj ligi, zaključuje:

- To je javna tajna. Za sljedeću sezonu osam hrvatskih prvoligaških klubova neće dobiti licencu! Ne mogu je dobiti niti da im je gospodin Bog brat! To je stvarnost Prve HNL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 18:19