NOVI SHOW NA MAKSIMIRU

MAMIĆ ZBOG INSPEKCIJA MIJENJA STATUT 'Ja sam inicijator svega dobrog u hrvatskom nogometu!'

Ovo je specijalni tajni rat protiv mene i Dinama. Prljavi rat koji traje već godinama, tvrdi gazda Dinama
 Boris Kovačev / CROPIX

Unatoč tomu što hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra najvažniju utakmicu posljednjih godina, Zdravko Mamić odlučio je u podne u Maksimiru sazvati izvarednu konferenciju za novinare.

Gazdu Dinama prilično je uzdramala revizija gradskog kontrolnog ureda koja je potvrdila stavove Incijative Zajedno za Dinamo da je Skupština i Uprava nelegalna.

Inspekcija je naime zaključila kako Dinamo krši članak 6. stavak 3. Zakona o udrugama koji jasno kaže da 'unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova'. No, Mamić je sve demantirao:

- Dvije godine pišete o inspekciji, gangsterima, lopovima, isušivanju močvare... Oni su bili u Dinamu, a ja u ruci imam rješenje koje je klub dobio, a tu piše sljedeće: 'Naređuje se Dinamu da statutom kluba propiše načine obavještavanja javnosti o funckioniranju kluba. Mi smo to i dosad radili', mirno je započeo Mamić te slavodobitno dodao.

- Skupština GNK Dinama biti će za 60 dana, a tada ćemo ove članke izmijeniti i biti će sve u redu. Pišete gluposti i neistine. Ove godine razne inspekcije su bile ovdje valjda 60 puta. Zar da vas svaki put zovem kada netko posjeti klub?

- Ovo je specijalni tajni rat protiv mene i Dinama. Prljavi rat koji traje već godinama... Sve su to poznate udbaške metode, iznervirano je ustvrdio Mamić.

- Dobili smo dvije kazne u toj spornoj revizije. Zakasnili smo predati dva rješenja, a to smo uredno platili.

Zatim je Mamić poručio:

- Donosimo u proračun godišnje 25 milijuna kuna, sredili smo stadion, a svakim danom sve sve očajniji. Tko je tu lud? Tko???

Sjetio se čelni čovjek maksimirskog kluba i bivših Uprava:

- Znate priču da Dinamo u bivšoj Jugoslaviji nije smio biti prvak 25 godina. To je laž, to je najveći falsifikat u povijesti ovog kluba. Nisu bili prvaci jer su bili nesposobni. Da je sada Jugoslavija, tvrdim da bih bio 30 puta prvak za redom.

O navijačima je kazao:

- Pravi Bad Blue Boysi vole svoj klub. Oni koji su 1986. osnovali tu skupinu uvijek su bili uz Dinamo. To su pravi navijači, a ne mogu se oni nositi sa šačicom huligana i tući se po ulicama. Vi nemate pojma koliko je ta skupina ljudi...

Na kraju je Mamić ponosno poručio:

- Zamislite što bi Dinamo bio da ima sve četiri komponente, navijače, komfor, medije i klub. Ja sam prije par godina zagovarao Ligu 10. Pa ja sam inicijator svega dobrog u hrvatskom nogometu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:13