POGLED PREMA MERCATU

MAMIĆEV PROJEKT 'NOVI DINAMO' Zoran u Južnoj Americi traži četiri pojačanja!

Mamić je shvatio da se momčad počinje stvarati u zimskom prijelaznom roku, a ne u ljetnom
 Damir Krajač/CROPIX

Nakon poraza od Ludogoreca u Sofiji izvršni predsjednik Zdravko Mamić je grmio: "Ako treba, kupit ću novi Dinamo, 25 igrača i šest trenera ." Naravno da se to neće dogoditi, ali kupovine će svakako biti. Za zimski prijelazni rok najavljuje se opet velika rekonstrukcija momčadi. Mamić je shvatio da se momčad počinje stvarati u zimskom prijelaznom roku, a ne u ljetnom, jer u tom slučaju ima premalo vremena za slaganje kockica do odlučnih kvalifikacijskih utakmica za Ligu prvaka.

Zato je sportski direktor Zoran Mamić otputovao na dugu turneju po Južnoj Americi, tražit će pojačanja za zimski prijelazni rok na četiri destinacije, u Brazilu, Argentini, u Kolumbiji i Čileu. Već je nekoliko dana u tome kraju svijeta, a povratak je predviđen za otprilike dva tjedna. Trener Branko Ivanković jučer nam je potpuno otvoreno kazao što Dinamo želi u zimskom prijelaznom roku.

- U svakoj liniji trebamo po jednog igrača. Dakle, tražimo vratara, stopera, ofenzivnog veznjaka i napadača!

Bez obzira što je Zelenika mladi reprezentativac i kvalitetan vratar, Modri žele dovesti još jednoga vrhunskog vratara. Nisu imali sreće pri odabiru. Luđak, El Loco Migliore nije se aklimatizirao pa je brzo zbrisao, Sandomierski se također nije snašao, usput se ozlijedio, Modri s njim neće produljiti ugovor o posudbi. A ne žele ostati samo na Zeleniki i Mikuliću...

- Ne smijemo pogriješiti, sve moramo dobro analizirati i dovesti vratara koji zadovoljava potrebe Dinama - priča Ivanković.

Kad smo pitali Ivankovića hoće li mlađi Mamić sve željene igrače nabaviti u Južnoj Americi, zaključio je:

- Zoran je trenutačno tamo, ali ne znači da će sve naše želje doći s tog kraja Globusa. Tražimo najbolja rješenja, nije bitno hoće li biti iz Južne Amerike ili s bilo kojeg drugog dijela svijeta. Pojačanja moraju biti - dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:12