'ĐIRALI' PO RIVI

Mandžo: Poljudsko ozračje me uvijek oduševljavalo

Ako utakmica s Gruzijom prođe dobro, ne znamo tko će više ‘maknuti’ reprezentaciju iz Splita
 Damir Krajač/CROPIX

SPLIT - Nije tajna da su u HNS-u strepili kako će Split reagirati na hrvatsku reprezentaciju i povratak “ Bilić Boysa” koji će protiv Gruzije 3. lipnja odigrati prvu službenu utakmicu na Poljudu nakon 14 dugih godina.

No reakcije su pozitivne, ulaznice idu bolje nego ikada, sve su najave da će Poljud biti rasprodan, a Slaven Bilić i njegovi reprezentativci uživaju u domaćinskoj atmosferi. U petak su prošetali Rivom i ispijali kavu pod suncem, posjetili su djecu Doma Maestral, otvorili su treninge za znatiželjnike, potpuno su se saživjeli s gradom pod Marjanom.

Slaven Bilić u svakoj izjavi ističe da razumije frustracije navijača iz Splita i Dalmacije zbog predugog izbivanja nogometne reprezentacije, ali se nada novom početku.

- Ako utakmica s Gruzijom prođe dobro, ne znam tko će više “maknuti” reprezentaciju iz Splita - priznaju nam izvori iz vodstva reprezentacije.

Reprezentativci su oduševljeni Splitom i nadaju se urnebesnoj atmosferi sljedećeg petka na Poljudu.

- Dolazio sam u Split kao igrač Dinama, ali nikad nisam imao problem zbog toga - kaže Mario Mandžukić.

- Danas sam prvi put prošetao Rivom i bilo je prekrasno. Očekujem sjajnu atmosferu na Poljudu. Sjećam se derbija u veljači 2009. godine. Jako mi se svidjelo, iako smo tada izgubili 0-2, ali atmosferu punog stadiona bilo je lijepo doživjeti.

Od Mandžukića se očekuje da bude jedan od glavnih aduta Slavena Bilića. Sezonu je završio u sjajnoj formi, on i Nikica Jelavić predstavljaju mlade snage u naletu.

- Obojica ćemo zabiti gol! - najavljuju u glas.

- Osjećam se dobro, došao sam spreman i čekam svoju priliku, nadajući se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Spreman sam preuzeti nositelja ako se to od mene bude tražilo - ističe Mandžukić.

Mandžo se preporodio pod Felixom Magathom. U čemu je tajna?

- Stvar je vrlo jednostavna. Magath me stavio na poziciju na koju volim igrati, a ja sam mu to vratio na najbolji mogućio način.

Osim golgeterskog učinka, Mandžo ističe da je taktički napredovao otkako igra u Wolfsburgu.

- Lakše dolazim u šanse i onda je moj golgeterski učinak bolji.

Glasnogovornik HNS-a Davor Gavran osjetio je potrebu da razbije famu o Mandžukiću kao “bad guyu” hrvatskog nogometa. Gavro kaže:

- U reprezentaciji ne postoji bolji i pristojniji momak od Marija, a to nije samo naš dojam, nego i dojam brojnih trenera koji su s njim radili. Slaven je razgovarao sa Steveom McLarenom koji se iskreno začudio kad mu je prenio sliku koju Mandžo ima u hrvatskim medijima.

Govoreći o Gruziji, Mandžukić ističe da Hrvatska ima bolju reprezentaciju i da će to dokazati.

Mandžin partner ili, možda, konkurent za poziciju u napadu, Nikica Jelavić dodaje:

- Ne osjećam pritisak. Na Poljudu sam proveo lijepih sedam godina i imam dovoljno motiva da se pokažem. Gruzija nije loša momčad, očekujem da će stajati usko, s obrambenom formacijom, a naš zadatak je da napadnemo i da vidimo gdje najtanji. Rani gol riješio bi dosta toga - zaključuje Jelavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:38