WORLD SOCCER

'Mandžukić je pokazao osobine rođenog pobjednika'

Bez njega Dinamo možda ne bi opet dominirao u domaćem prvenstvu
Varazdin, 240610.Na stadionu Sloboda pripremnu utakmicu odigrali su Dinamo i Shandong Luneng iz Kine kojima je trener Branko Ivankovic. Utakmica je zavrsila 0:0.Na slici: Mario Mandzukic.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nogometni mjesečnik World Soccer u lipanjskom izdanju , u velikom dijelu, donosi presjek klupske sezone, bazirane na Ligi prvaka, Europa ligi, nacionalnim prvenstvima.

Govoreći o Europa ligi autor teksta izdvaja šest nogometaša koji su i nade, ali prije svega rođeni pobjednici ("pokazavši to na nekim utakmicama Europa lige"). Barem ih takvima vidi autor.

Izdvojeni su Tom de Sutter (24) iz Anderlechta, Douglas (22) iz Twentea, Fabio Coentrao (22) iz Benfice, Charles Kabore (22) iz Marseille, te Sebastian Leto (23) iz Panathinaikosa. Među šest odabranih se nalazi i Mario Mandžukić, hrvatski reprezentativac i član zagrebačkog Dinama.

"Hrvatski nogomet nastavlja prikazivati dva lica. Jedno je huliganizam navijača koji se očituje kroz prizmu najvećih nacionalnih duela između Dinama i Hajduka. Drugo je reprezentacija, strahovito talentirana momčad koja nastavlja producirati nove odlične igrače", piše u World Socceru, a za novi primjer se uzima 24-godišnji Mandžukić.

"Bez njega Dinamo možda ne bi opet dominirao u domaćem prvenstvu. Vodeći je strijelac kluba, ali i fantastčan u cjelokupnim napadačkim kretnjama. Lomi obrane jednim dodirom, vizijom i brzinom".

Autor dodaje da je posve čudno što nakon svih njegovih predstava u Europa ligi i domaćem prvenstvu još uvijek postoji dosta onih koji se kritički odnose prema njemu i sumnjaju u njegove mogućnosti.

Potpisnik teme je, pak, uvjeren da je Mandžukić rođeni pobjednik, kao i ostalih pet nogometaša nabrojenih u ovoj priči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:40