PREDBLAGDANSKI RAZGOVOR

MARIN BRBIĆ 'Povijest nas uči da svakoj diktaturi dođe kraj, doći će i ovoj HNS-ovoj!'

'Nisu u pitanju Šuker i Mamić. Što ako ode Šuker, pa postave nekog novog Šukera...'

Što Hajduk očekuje od sljedeće 2015. godine, kako će se razvijati odnosi s HNS-om, kakve su rezultatske ambicije Bijelih i kako vidi zimski prijelazni rok, to su bile glavne teme na predblagdanskom razgovoru s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem.

Jer nije tajna da Hajduk, s obzirom na sve što je učinio u aktualnoj godini , puno očekuje od 2015. u svim segmentima klupskog djelovanja. No, krenimo redom. Relacija s HNS-om, odnosno borba Hajduka za ravnopravnost unutar nacionalne nogometne organizacije bit će i u sljedećoj godini ključna točka na kojoj će se ustrajno raditi. Brbić je optimist glede traženih promjena u HNS-u.

- Povijest nas uči da svakoj diktaturi dođe kraj, a vladavina unutar HNS-a ima upravo takve elemente. Postoje evidentni znakovi ili bolje rečeno pokazatelji, da se radilo u totalitarističkoj maniri, ali tome će, vjerujem, doći kraj u sljedećoj godini. Oslabjet će ta diktatura, a kako se Kuba otvorila Americi, tako će se i HNS otvoriti javnosti i svim svojim članovima, odnosno klubovima.

Znači, i dalje čvrsto inzistirate na smjenama Šukera i Mamića, kako se već mjesec dana zahtijeva s Poljuda?

- Nisu u pitanju Šuker i Mamić. Što ako ode Šuker, pa postave nekog novog Šukera. U pitanju je sustav, strateške su stvari primarne. Mi tražimo demokratizaciju i transparentnost HNS-a, tražimo ravnopravnost odnosa. Ako neka baklja košta X kuna, onda košta isto za sve, ako se u aranžmanu HNS-a putuje u Brazil i Island, onda se treba znati tko putuje. Naveo sam dva banalna primjera, ali to su demokratizacija i transparentnost.

Hoće li HNS nastaviti razgovore s Hajdukom, imate li ta saznanja za sljedeću godinu?

- Mi smo spremni na razgovore bili i prošli tjedan, ali gospoda iz HNS-a nisu došla na sastanak s čudnom izlikom da im je nedostajao gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 09:56