SPLIT PRONAŠAO KUPCA

MIDDLESBROUGH NUDI PET MILIJUNA EURA ZA REBIĆA Napadač Splita do kraja tjedan seli iz Parka mladeži

 Ronald Goršić/CROPIX

Engleski Middlesbrough novo je ime na listi zainteresiranih klubova za 19-godišnjeg napadača Splita Antu Rebiću, od kojeg se očekuje da ovog ljeta napravi veliki transfer.

Ova vijest nam je povrđena iz izvora bliskih Parku mladeži, a dodatno je podgrijala neizvjesnost oko tog mladog napadača. Rebiću je nakon sjajnog debija za Hrvatsku protiv Lihtenštajna i gola kojeg je tamo zabio imidž dodatno uglancan, a to bi se moglo osjetiti i na njegovoj cijeni kod prodaje.

- Već do kraja ovog tjedna mogla bi se rasplesti priča oko Rebića. Interes postoji, ponuda ima, ostaje vidjeti koja će biti najbolja, za klub i za igrača - kaže nam izvor blizak čelnicima Splita.

Odšteta pet milijuna

Vlasnici kluba braća Žužul postavili su odštetnu letvicu na pet milijuna eura i nikud im se ne žuri. Čak se može steći dojam da neće biti razočarani ako će Rebić ostati još ovu (polu)sezonu u Parku mladeži. Ako će se uopće dogoditi, prodaja Rebića će se obaviti do kraja kolovoza.

- To što će nakon toga ostati otvorena tržišta Ukrajine, Rusije i Turske ništa ne znači, jer nitko Rebića ne vidi tamo. Dvije su opcije za Rebića, ili veliki klub iz jake lige, ili stvarno veliki novac koji će podignuti Split na višu razinu - kažu nam insajderi.

Treba posebnu dozvolu

Uglavnom, za Englesku rokovi su još kraći. Rebić ne može dobiti radnu dozvolu na račun nastupa za reprezentacije, nego bi se za njega tražila posebna dozvola kao ekstra talenta, ali to traži neko vrijeme da se sredi papirologija. Zato se i spominje da bi se za transfer u Englesku sve trebalo riješiti u sljedeća dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:32