ZAHUKTAVA SE MERCATO

Milan potvrdio veliki transfer: Mario Balotelli odrekao se 1,6 milijuna eura i postao novi igrač Rossonera!

Talijanski reprezentativac trenutno zarađuje 5.6 milijuna eura godišnje, a uskoro će njegova primanja u Milanu iznositi ravno četiri milijuna, uz mogućnost dobivanja razno raznih bonusa
 afp

“Cattivo ragazzo” vraća se u Milan! Zločesti dečko talijanskog nogometa, koji sve što takne pretvara u cirkus, ponovno će igrati u gradu u kojemu je pronio glas o svojim nogometnim i još više izvannogometnim vještinama.

Mario Balotelli u utorak je bio na korak do stavljanja potpisa na ugovor s Milanom. Nakon što je Manchester City pristao na prodaju nestašnog 22-godišnjeg talijanskog reprezentativca, ovaj je prijateljima u Milanu poslao poruku: “Dečki, stižem...”. Cityju će, ne računajući eventualne bonuse, pripasti odšteta od 22 milijuna eura (platili su ga 30 milijuna), a Balotelli će se obvezati suradnjom do 2017., uz plaću od oko četiri milijuna eura bruto po sezoni.

To znači da će Talijan primati 1,6 milijuna eura manje nego dosad, no Gazzetta dello Sport piše da ga ni rezanje plaće nije spriječilo u namjeri da konačno pobjegne s Otoka.

Premda je revitalizirani Silvio Berlusconi, koji se odnedavno ponovno bavi svojom omiljenom igračkom, još početkom godine govorio da je Balotelli “trula jabuka” i da on takve ne treba u klubu, dopredsjednik Adriano Galliani u ponedjeljak je okrenuo ploču i potvrdio da traje akcija napadačevog vraćanja u Milano.

‘Ja sam milanist’

Super Mariju je fitilj u Manchesteru do kraja izgorio nakon što su mu navijači u nedjelju navečer “oskvrnuli” automobil. Jedan od huligana se pomokrio po Balotellijevom Bentleyju (parkiranom, naravno, na pločniku), drugi se popeo na krov i protrljao svoju stražnjicu o stražnji prozor, a treći je njihov performans popratio pjevanjem navijačkih pjesama Manchester Uniteda. Balotelli je nakon toga kod kuće organizirao oproštajnu zabavu za nekoliko svojih prijatelja, a The Sun je na sve reagirao u naslovu “We won’t miss you Mario” (Nećeš nam faliti, Mario).

Balotelli od početka karijere nije ni pokušavao skrivati da je navijač Milana, što je iznimno nerviralo Interove ultrase. U jednoj je televizijskoj emisiji spremno obukao Milanov dres, a suigrače u svlačionici Intera nekoliko je puta šokirao došavši u Milanovoj opremi. Kad su ga napokon novinari prilikom posjeta jednom dječjem domu u studenome 2009. pitali “Za koga navijate”, Balotelli je ekspresno odgovorio:

- Ja sam milanist, zar to još ne znate?

Jedan dječak nije se zadovoljio odgovorom:

- Ako si milanist, zašto onda igraš u Interu?

Balotelli je samo pojačao nelagodu Interovih igrača koji su bili s njime:

- Pa, u Interu igram ove godine... Tko zna što će biti sljedeće.

Lista budalaština

Sljedeće se godine, kao što znamo, dogodio transfer u Manchester City, gdje je talentirani golgeter sa Sicilije nastavio brusiti reputaciju neukrotivog zloćka.

U opsežnoj listi dosad izvedenih Balotellijevih budalaština izdvajaju se pucanje iz zračnog pištolja na milanskom Trgu Republike, fotografiranje s istaknutim članovima mafije, paljenje vatrometa u vlastitoj kupaonici, ničim izazvan posjet ženskom zatvoru u Italiji (“bilo mi je dosadno”), gađanje suigrača strelicama za pikado, odlazak na WC u jedan mančesterski koledž (“bilo mi je sila”), nekoliko automobilskih nesreća i bliskih susreta s policijom te nebrojeni sukobi na treningu sa suigračima i trenerima. Zadnji od njih bilo je naguravanje s Robertom Mancinijem početkom mjeseca.

Nakon zapaženog nastupa na Euru 2012., Balotelli je u novoj sezoni u Cityju startao u samo devet utakmica i pritom zabio tek tri pogotka. Više od treninga i utakmica, koncentrirao se na konflikte s vlastitim klubom, pa je sredinom prosinca tek nakon “prijateljskih razgovora” s čelnicima Cityja odlučio odustati od tužbe zbog kazne koju su mu “odrapili” nakon kršenja discipline.

Iz Mancinijevih se ralja, eto, uspio iščupati, ali sada će u mudar potez Milana morati uvjeriti i samog Berlusconija, koji prije 20-ak dana o njemu nije govorio nimalo blagoglagoljivo.

- Taj je sposoban uništiti svaki klub u koji stigne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:40