ODUŠEVLJENI RIJEČANIN

MOČINIĆ U ŠOKU 'Sve što sam želio je upoznati svog idola Modrića. A sada idem u Brazil!'

'Prošlo ljeto sam počeo pripreme s Rijekom kao 20. igrač. A sad ću možda igrati protiv Brazila'

Ivan Močinić ostavio je sjajan dojam na pripremama i zasluženo izborio SP. Nakon ozljede Milana Badelja Niko Kovač u Brazil je odlučio povesti mladog defanzivnog veznog Rijeke koji je i u klubu pružao odlične partije.

- Počeo sam pripreme s Rijekom kao 20. igrač i jedino mi je bilo važno izboriti se barem za klupi. Krenula je sezona i stvari su se razvijale filmskom brzinom - govorio je Močinić u Austriji.

U Gradskom vrtu ga izbornik Kovač nije uvodio u igru, jer kako je i sam rekao odlučio je priliku pružiti ofenzivnijim igračima, ali unatoč svemu Ivan Močinić dobio je najljepši poklon u Osijeku.

- Kad je izbornik Kovač rekao da sam među 23 igrača za SP ostao sam bez riječi. Prije mjesec dana šokiralo me što sam uopće u konkurenciji za pripreme, a sada sam šokiran još više - prokomentirao je veznjak Rijeke koji se kao i svi mladi igrači, potajno nadao ovakvom raspletu.

Njegov je igrački talent neupitan.

- Na meni je da što bolje radim, okružen sam vrhunskim suigračima i uz njih mogu samo napredovati. Eto, upoznao sam Luku Modrića, zasad nisam imao priliku s njim razgovorati ali vjerujem da će u Brazilu biti vremena i za to.

Na šalu da kako je krenuo, prvo je ušao među 30, potom među 23, sada bi do prve do prve utakmice na Mundialu mogu i među 11, Močinić je u istom tonu odgovorio:

- Pa kako je krenulo sve je moguće, veselo se nasmijao Močinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:52