ODLAZI I JEDNA ŠPICA

MODRI PO POJAČANJA U SUSJEDSTVO Mamić traži zamjenu za Pjacu u Mariboru i u Crvenoj zvezdi

 Ronald Gorsic / Cropix

Čini se kako u Maksimiru neće ići grlom u jagode kada su u pitanju ljetni transferi. Oni dolazni isključivo ovise o izlaznima. Mimo toga, reagirati će isključivo ako se ukaže povoljna prilika, ali načelno se izgled momčadi neće bitno mjenjati.

Najvažnije stvari očekuju se nakon Eura. Marko Pjaca jednom nogom već je u inozemstvu, ali bilo bi suludo prodati ga prije Francuske. Uostalom stav kluba je da realizacija transfera bude isključivo nakon kvalifikacija za Ligu prvaka.

Iz krugova bliskih Maksimiru doznajemo kako su na šalabahteru Zorana Mamićapodvučena dva imena s kojim bi se popunila rupa na poziciji krilnog napadača.

Prvi je Gregor Bajde (22), slovenski U-21 reprezentativac i član Maribora za koji je zabio 12 golova u 23 nastupa prošle sezone s tim da je propustio cijeli proljetni dio zbog ozljede. Bajde igra na lijevoj strani, nije mu strana niti pozicija špice a cijena mu je 750 tisuća eura prema transfermarktu. No, za očekivati je kako bi Dinamo iMaribor dogovorili uvjete koji bi uključivali postotak od idućeg transfera, baš kao što je to bio slučaj sa Stojanovićem.

Drugi ‘pick’ je Daniel Avramovski (21), reprezentativac Makedonije s dva nastupa i igrač Crvene zvezde koji je prošlu sezonu igrao za OFK Beograd, ali u 22 utakmice nije zabio niti gol. Još kao dijete bio je na probi u Liverpoolu a na Marakanu je stigao iz Rabotničkog. Zanimljivo, Makedonac je svojevremno već bio blizu Dinama ali tada se ispriječila ozljeda.

Osim Pjace, Dinamo bi mogao prodati i napadača. Hoće li to biti Armin Hodžić iliAngelo Henriquez ovisi o ponudama. U tom slučaju bi Mamić krenuo u realizaciju dolaska Ante Budmira, napadača koji je lanjsku sezonu proveo u Crotoneu. Međutim, njegovom dolasku mogla bi se ispriječiti činjenica da su Talijani otkupili ugovor od St. Paulija što znači da itekako računaju na Budmira. Osim toga, tu je iDejan Radonjić koji je konačno zaslužio priliku kod Mamića.

Na kraju, tu je i Josip Radošević koji je označen kao zamjena za Ademija, ali puno ga klubova želi dovesti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28