'GLADAN' UTAKMICA

Modrić: Jurit ću kao ono čudo od čovjeka Olić!

 Reuters

Puni sat išao je do daske u trening utakmici pred budnim okom Harryja Redknappa. Menadžer Spursa, koji je u nekom prijašnjem životu vjerojatno bio Hrvat, bio je više nego zadovoljan viđenim. Modrić je nakon stotinjak dana odsutnosti fit. Što misli onaj kojeg se toliko priziva iako Spursima ide vrlo dobro u ligi?

- Ništa ne boli i to je najvažnije - kaže Modrić za Sportske novosti, kojeg je poziv zatekao u londonskom domu. - Išao sam bez zadrške ili bojazni u duele. Naravno, razlika je između prijateljske i službene utakmice.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Redknapp je najavio da će vas brzo aktivirati, a Spursi u subotu igraju s Wolverhamptonom?

- U kadru sam!

Početak s klupe?

- Mislim da je to logično. Nema smisla žuriti nego dozirano ići po 20, 30 minuta, postupno podizati razinu spremnosti. Jer u Premier ligi nema kalkuliranja, moraš uvijek ići 200 na sat.

Tottenham igra kvalitetno, uz malo više koncentracije i sreće mogao je imati i više bodova na kontu. Je li pravo vrijeme za vaš povratak?

- Trenutak je idealan, osim što momčad igra dobro slijedi i mnogo utakmica. Doziranje snaga je nužno da Tottenham stalno igra na visokoj razini. Nadam se da će se ubrzo vratiti King i Woodgate, koji su ozlijeđeni, oni su jako važni za Spurse.

Sve važniji je, uz već potvrđenog Ćorluku, i Niko Kranjčar?

- Odlično se snašao, ali to ne čudi. Osim što je vrhunski nogometaš Niki je ipak lakše igrati u objektivnoj mnogo jačoj momčadi nego što je bio Portsmouth.

Rekli ste da Tottenham želi u Ligu prvaka?

- Vjerujemo u taj cilj, a igre koje pružamo i širok kadar vrhunskih igrača osnažuju to uvjerenje. Kao i uvijek teren će pokazati jesmo li na razini ambicije.

Tottenham već tri mjeseca nije doveo niti jednog Hrvata, što se događa?

- Ha, ha - Lovren? O toj mogućnosti znam tek iz domaćih medija.

Gomez sve bolje brani, ali Pletikosa je navodno i dalje pod prismotrom Redknappa?

- Mogu samo reći da se raspitivao o njemu i njegovom oporavku.

Što kažete o Dinamovoj odličnoj partiju u Bruxellesu?

- Bilo je super. Napokon jedna euro utakmica u kojoj su uz obrane odličnog Butine imali i malo sreće da im suparnik nije odmah kaznio pogrešku.

Osim što moraju dobiti Temišvar, Modri za zimski europski san ovise i o motivaciji Ajaxa?

- Nemam dvojbi da će Ajax igrati maksimalno, pogotovo su učinkoviti kod kuće. Druga je stvar za što će biti dovoljan taj maksimum. I Englezi su išli pošteno u Ukrajini, ali nije bilo dovoljno za rezultat koji bi nama omogućio ulaz u repesaž.

Jedva čekate Premier ligu?

-U ovih stotinjak dana pauze i prve ozbiljnije ozljede u karijeri dodatno sam spoznao koliko mi doista znači nogomet. Toliko sam “ogladnio” da ću terenom juriti kao ono čudo od čovjeka Olić!

Jedva čekate i lipanj, kad ćete postati prvi put roditelj?

-Prožimaju me posebne emocije koje dijelim s mojom Vanjom i našim obiteljima. Da sam sretan, malo je reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:51