STARTA PROTIV AJAXA

Modrić: Mourinho traži od mene da igram kao u Tottenhamu, ali puno brže i agresivnije

'Liga je teška, posebno kad igramo u gostima, svi imaju tehnički potkovane igrače i istina je da se možeš naći u problemima ako ne izađeš s ispravnim stavom'

Nogometaši Real Madrida u utorak će u posljednjem kolu skupine D Lige prvaka dočekati Ajax, a dan uoči dvoboja svoja je očekivanja španjolskim novinarima iznio hrvatski reprezentativac Luka Modrić…

Naš je veznjak nakon ljetne sapunice prešao iz Tottenhema u ''kraljevski klub'', a u prvim je mjesecima iskusio i pohvale i negativne kritike madridskih medija. On sam tvrdi da je zadovoljan prvom sezonom u redovima španjolskog prvaka.

- Liga je vrlo teška, posebno kad igramo u gostima, svi imaju dobre igrače, tehnički potkovane i istina je da se možeš naći u problemima ako ne izađeš na teren s ispravnim stavom. No, sviđa mi se liga jer je moćna i snažnija no što sam očekivao. Mislim da napredujem prilično dobro i mislim da ću odsad igrati bolje. Dobro sam se prilagodio - naglasio je Modrić.

Sletjelo mu je nakon toga pitanje o budućnosti trenera Josea Mourinha za kojeg španjolski mediji sve češće pišu da će na kraju sezone napustiti klub.

- Sve što mogu reći na tu temu je da Mourinho ima višegodišnji ugovor i mislim da to dovoljno govori. Nadam se da će dugo ostati ovdje.

O predstojećem suparniku Ajaxu 27-godišnji veznjak je rekao:

- Ajax je dobra momčad i siguran sam da u Madrid dolazi po pobjedu jer lovi treće mjesto i Europa ligu. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva.

Rekao je nakon toga Modrić nekoliko riječi i o atmosferi na stadionu Santiago Bernabeu.

- Naš je stadion fantastičan, najbolji na kojem sam ikad igrao. Prekrasno je izaći na teren i igrati pred 80.000 ljudi. Uživam u svakom trenutku.

Za kraj je hrvatski nogometaš govorio i o poziciji na kojoj se najbolje osjeća. Mourinho ga je dosad koristio na mjestu defenzivnog veznjaka, ali i ofenzivnije, na mjestu koje najčešće okupira Mesut Özil.

- Uvijek nastojim dati najbolje od sebe, neovisno o poziciji na kojoj igram. No, najugodnije se osjećam na mjestu defenzivnog veznog, uz Samija Khediru ili Xabija Alonsa. Real Madrid i Tottenham su različiti. Real je najveći svjetski klub. Mourinho traži od mene da igram kao u Tottenhamu, ali brže i agresivnije. Nadam se da ću svakim danom igrati sve bolje. Glavni je problem što sam propustio pripreme i što sam tijekom ljeta izgubio dva mjeseca. No, mislim da idem u dobrom smjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:33