NOVA DINAMOVA ERA

'MOGU SE NOSITI SA SVIM PRITISCIMA' Jurčić zna da se od nove 'mega momčadi' očekuje rezultat

 Drago Sopta / Cropix

Kao da smo se jučer rastali od Krune Jurčića kada nas je nakon Hajduka piknuo: «Dečki, nije vam valjda žao što smo osvojili naslov», a opet smo na novom početku. Dinamo je sa samo dva tjedna odmora krenuo u pripreme za novu sezonu. Cilj je dosegnuti brojku od 40-ak utakmica do prosinca. To bi značilo skupinu Lige prvaka ili barem onu Europske lige...

- Problema ima, ali ne tražim alibije – istaknuti će trener Dinama u uvodu.

- Baš mi je danas palo na pamet da postoji potencijalni problem sa El Soudanijem. Naš novi igrač je muslimanske vjeroispovjesti, a 9. srpnja počinje Ramazan – otkrio je Jurčić kojem će se Alžirac priključiti 25. lipnja. Tri dana ranije novo pojačanje Dinama se ženi. Osim toga, Jurčić se mora nositi i s pritiskom termina «mega momčad». Krivi su, opet, mediji...

- To je nekorektno jer mi se stavlja velika odgovornost na leđa – požaliti će se Jurčić. Čisto za podsjetnik, ovu garnituru u svlačionici je upravo Zdravko Mamić prije nekoliko dana etikeirao pojmom «Dinamo nove ere»...

- Ja ću se nositi s time, ali puno je tu problema. Imena koja smo doveli imali su određenih problema u prošlosti i treba im vrijeme da se vrate, a i taj mentalni umor kod igrača koji su nastavili s reprezentacijom. Pa adaptacija... Uostalom, po količini uloženog se ne može pričati o mega momčadi i mislim da to nije potrebno u ovom trenutku – istaknuo je Kruno Jurčić.

Što se kadra tiče, trener Dinama otkrio je kako Krstanović i Beqiraj imaju neke kombinacije da napuste Maksimir, baš kao i Šime Vrsaljko.

- Tražimo adekvatnu zamjenu da nas njegov transfer ne iznenadi, a dok je ne nađemo Leku ću uigravati na desnoj strani. Sammir? Nema ništa novo. Ja bih potpisao da igra svaku utakmicu kao što je igrao protiv Škotske – naglasio je Jurčić koji zamjene za Brazilca vidi u Antoliću i Husejinoviću. Posebno je zadovoljan transferom El Sudanija.

- Taj mi je najviše legao. Sve momčadi koje su bile u završnici eurokupova imaju istaknute individualce na bočnim pozicijima.

Pohvalio je strateg Dinama i konkurenciju u HNL-u, posebno u kontekstu koncentracije kvalitete u Ligi 10., a kao svoje osobne ciljeve stavio je povratak navijača i prezimljavanje.

- Neke smo ciljeve dosegli, a uvijek je teško ponavljati. S ovom momčadi želim iskorak. Možemo li? Dat ću sve od sebe – obećao je Jurčić koji se sjetio i navijača:

- Trebaju mi da ponekada odrade posao umjesto mene i motiviraju momčad – istaknuo je trener Dinama koji je itekako svjestan formule koja će ih vratiti na tribine:

- Igrat ćemo dobar nogomet ove sezone – obećao je Kruno Jurčić. Iz njegovih usta u božje uši...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:04