TRI GLAVNA KANDIDATA

MOYES, MOURINHO ILI KLOPP? Manchester United traži nasljednika Sir Alexa

Ferguson nikada nije skrivao kako obožava Moyesa i Mourinha, a Klopp se probio među kandidate nakon sjajnih igara Borussije

Neočekivan odlazak Alexa Fergusona u mirovinu otvorio je brojna nagađanja oko imena njegova nasljednika na klupi Manchester Uniteda. Za sada se najglasnije spominju tri imena - David Moyes, Jose Mourinho i Jurgen Klopp. Među kandidatima su i Carlo Ancelotti, Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjaer, Manuel Pellegrini, Eric Cantona, Laurent Blanc, Roy Keane...

"Nisam stvorio momčad, već klub. Ne brinite za budućnost Uniteda. Crveni vragovi će i dalje ostati nogometna sila," poručio je Ferguson zabrinutim navijačima.

Ferguson nikada nije skrivao kako obožava Moyesa i Mourinha, a Klopp se probio među kandidate nakon sjajnih igara Borussije u njemačkom prvenstvu i Ligi prvaka. Vodeće engleske kladionice odmah su reagirale i u svoju ponudu već su postavile koeficijente za izbor novog menadžera ManU-a. Ako je suditi prema kladioničarima najviše izgleda za dolazak na Old Trafford ima menadžer Evertona David Moeyes. Nakon njega slijede Jose Mourinho, Jurgen Klopp, Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjaer, Manuel Pellegrini...

Moyes vodi Everton već 11 godina i usprkos ograničenim financijama na Goodison Parku bilježi odlične rezultate. Otočki stručnjaci smatraju kako Moyes ima sjajan talenat prepoznati mladog i jeftinog igrača što je dokazao angažiravši za 'siću' igrače kao što su Phil Jagielk, Tim Cahill, Marouane Fellaini koji su izrasli u velike zvijezde. Moyesova prednost je i to što mu na koncu ove sezone završava ugovor s Evertonom.

Ferguson je u sjajnim odnosima i s Mourinhom koji se već godinama spominje kao njegov mogući nasljednik na Old Traffordu. Posljednjih se dana nagađalo kako će Mourinho na koncu ove sezone napustiti Real Madrid i vratiti se u Chelsea, no Fergusonova mirovina mogla bi mnogo toga promjeniti.

"Mourinho je vrhunski menadžer. On ima snažnu osobnost, a to je u ovom poslu iznimno bitno, naravno uz trenersko znanje," komentirao je Ferguson početkom ove sezone svog kolegu i prijatelja.

Kao treći najveći kandidat spominje se Nijemac Jurgen Klopp. No, kod njega je jedino pitanje želi li uopće napuštati Dortmund. Klopp je do sada već odbija atraktivne ponude (Chelsea, PSG), pa se nagađa kako bi se i ovoga puta zahvalio na ponudi.

Dio engleskih medija nagađa kako bi Ferguson mogao gurnuti United u ruke nekom od svojih 'sinova', a potom iz fotelje dijeliti savjete. Tako se spominju bivši igrači 'Crvenih vragova' Ole Gunnar Solskjaer, Gary Neville, Roy Keane, te još uvijek aktualni prvotimac Ryan Giggs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:07