GRČKA TRAGEDIJA

MOYES: 'Više nismo ni zaslužili'; KEANE: 'Premier liga najbolja na svijetu? Mora da se šalite...'

Jedini krivac za ovaj debakl sam ja! Preuzimam svu odgovornost - rekao je trener Vragova
 getty images

Engleski mediji suglasni su u jednome - poraz Manchester Uniteda u Pireju bio je sramotan. Zapravo, cijela sezona Crvenih Vragova je sramotna. Već sada je sasvim jasno kako će United ostati bez trofeja, a vrlo je izvjesno da bi mogao ostati i bez Lige prvaka sljedeće godine. A u tom slučaju, upozoravaju engleski nogometni stručnjaci, David Moyes svoju šoping listu za ljetni prijelazni rok može baciti u smeće. Ako uopće i ostane na klupi Uniteda...

Ako ništa drugo, David Moyes, za razliku od većine engleskih menadžera, zna prihvatiti poraz. I preuzeti krivicu. Utučeni Škot nakon poraza 0-2 od Olympiacosa nije kritizirao igrače...

- Jedini krivac za ovaj debakl sam ja! Preuzimam svu odgovornost za ovakvu siromašnu izvedbu. Ovo je najlošija utakmica koju smo odigrali u Europi ove sezone. Nisamo zaslužili ništa bolje od ovoga što nam se dogodilo u ovoj utakmici. Iznenađen sam, nisam očekivao ovakvu našu predstavu - rekao je Moyes koji je u cijeloj ovoj grčkoj tragediji Uniteda pronašao i jednu dobru vijest.

- Imamo i uzvrat. Old Trafford je vidio dosta naših velikih utakmica, nadam se da će 19. ožujka protiv Olympiacosa vidjeti još jednu.



Olympiakos Piraeus vs Manchester United 2-0 by FootyLight0

Horor-predstava Uniteda šokirala je većinu nogometnih zaljubljenika na Otoku, ali ne i bivšu legendu kluba Roya Keanea. Veliki Irac radi kao stručni komentator ITV-a i, kako tvrdi, od ove momčadi nije nešto više ni očekivao:

- Ova momčad mora ići na jedan veliki remont. Treba im šest ili sedam novih igrača. Mislim da će David Moyes biti šokiran. Stigao je ovoga ljeta očekujući velike stvari, ali ga vjerojatno šokira kvaliteta ove momčadi s kojom radi...

Keane se osvrnuo na još jednu stvar:

- Stalno nam ispiru mozak kako je Premierliga najbolja na svijetu, ali to su gluposti. Možda ima najbolji brand, ali vidjeli smo koliko se engleski klubovi muče na europskoj sceni i koliko zaostaju za najboljim europskim momčadima.

Michel: Napravili smo izvanredan posao!

- Vrlo sam sretan, moji igrači odradili su izvanredan posao protiv legendarne momčadi – izjavio je Olympiacosov španjolski trener Michel nakon pobjede nad Manchester Unitedom 2-0 u Pireju…

- Dobili smo prvu utakmicu, ali nas očekuje i uzvrat na Old Traffordu. Znamo da nam tamo neće biti lako. Ne smijemo zaboraviti kako Manchester United može odgovoriti u velikoj nevolji. Imamo dva gola prednosti, ali morat ćemo u Manchesteru odigrati na jednakoj razini kao u Pireju – rekao je Michel.

- Napravili smo sve što je bilo potrebno za pobjedu. Dobro smo napadali i bili smo snažni u obrani. Dali smo sve od sebe i zaslužili smo ovu pobjedu – dodao je 21-godišnji kostarikanski reprezentativac Joel Campbell, koji u Olympiacosu igra na posudbi iz londonskog Arsenala, strijelac lijepog pogotka u 55. minuti za konačnih 2-0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:40