PONOS DORTMUNDA

'MOŽETE KUPITI NAŠE IGRAČE, ALI NE I NAŠU STRAST!' Klopp odgovorio bahatim Bavarcima

'Volim što smo klub, a ne kompanija. Dovest ćemo neke nove igrače. Napravit ću novu momčad s kojom ću se se vratiti u finale Lige prvaka i učiniti taj korak više'
 AFP

Bavarski ponos bio je iznimno povrijeđen nakon što je dortmundska Borussija dvije godine zaredom vladala Bundesligom. Iako je upravo Bayern prije deset godina pozajmicom od dva milijuna eura spasio klub iz Dortmunda od propasti, u Münchenu su skovali plan kako Borussia ni slučajno opet ne bi ugrozila njihovu dominaciju.

Zato je i trijumf Bavaraca u finalu Lige prvaka donio toliko boli i gorčine za navijače iz Dortmunda. Možete li uopće zamisliti kako se oni osjećaju nakon one tužne subotnje večeri na Wembleyju?

Omraženi Bayern “ukrao” im je snove o ponovnom osvajanju naslova europskog prvaka, u München je već otišao “srebrni pjat” pobjednika Bundeslige, a Bavarci se bore i za trofej osvajača DFB pehara (lani je u finalu Borussia svladala Bayern), a subotu će u Berlinu igrati protiv Stuttgarta.

Borussija je, pak, ostala praznih ruku, u München su otišli svi trofeji, a za njima će i najbolji nogometaši iz Dortmunda. I to je dio paklenog plana Bavaraca.

Još im se i rugaju

“Oni se ponašaju kao da su u supermarketu”, komentirao je Jürgen Klopp poteze prebogatog bavarskog kluba, koji je već kupio Marija Götzea, a sad se još naslađuje nad Borussijom: “Dolazi nam Mario Götze, a mislim da ni Lewandowski neće imati ništa protiv”, kazao je Jupp Heynckes u euforiji nakon pobjede u Londonu.

Trener koji će u Bayernu ostati do kraja sezone, a onda će ga naslijediti Pep Guardiola, dodao je:

“Očekujem da će za njima doći Gündogan, Reus, Hummels, Piszczek i Subotić pa čak i Schieber!”

Ostajem u Dortmundu

Možete zamisliti kako će u Dortmundu još žešće zamrziti Bayern. Bavarce ionako ne voli pola Njemačke zbog njihove bahatosti i bogatstva. Da se razumijemo, nije ni Borussia siromah. Dortmund je drugi najbogatiji klub u Njemačkoj, ali ima potpuno drugačiji stil.

“Bayern želi dominirati njemačkim nogometom sljedećih deset godina”, kaže Klopp. “To je OK, ako imate novac. Ali novac nije jamstvo. Oni žele kupiti naše igrače jer znaju da im Borussia ne može dati toliko novca. No, mi se ne možemo ponašati poput Bayerna ili Reala. Ne možemo trošiti novac a ne misliti o tome tko će platiti te račune.”

Jürgen Klopp svjestan je da će teško zadržati ovu momčad Borussije na okupu. No, nije zbog toga nesretan niti obeshrabren.

“Ostajem u Dortmundu. Volim što smo klub, a ne kompanija. Dovest ćemo neke nove igrače. Napravit ću novu momčad s kojom ću se se vratiti u finale Lige prvaka i učiniti taj korak više. Hoće li to biti dogodine ili godinu poslije, to ćemo vidjeti, ali svakako će biti s Borussijom”, poručio je Klopp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:07