PRIPREME U VARTEKSU

Mujanović odlazi u Kinu, dolazi Kvesić

S pripremama za drugi dio sezone u ponedjeljak počinju nogometaši Varteksa
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Na prvo okupljanje koje je zakazano za 10 sati treba se odazvati 26 igrača, svi iz jesenskog dijela sezone, osim Gorana Mujanovića, kojemu je istekla ugovorna obveza i karijeru će najvjerojatnije nastaviti u Kini.

Prvog dana priprema treneru momčadi Damiru Jagačiću trebao bi se staviti na raspolaganje i Josip Kvesić, lijevi bočni igrač, reprezentativac BiH vrste do 19 godina, koji je branio boje slovačke Žiline, a prije toga je bio u Širokom Brijegu. Do 29. siječnja igrači Varteksa pripremat će se u Varaždinu, a nakon toga slijedi odlazak u tursku Antalyu, gdje će boraviti do 12. veljače.j

Prvi prijateljski susret nogometaši Varteksa igrat će 23. siječnja s HAŠK-om u Zagrebu, a 27. siječnja suparnik u Varaždinu bit će mađarski prvoligaš Zalaegerszegi. Tijekom priprema u Antalyi momčad će igrati pripremne utakmice s prvoligašima, a suparnici će biti slovački Senec, austrijski Ried, rumunjski Panduri, japanska Hiroshima, ukrajinski Zakarpatje i poljska Korona. Još se traži suparnik za posljednju provjeru uoči nastavka sezone, a koja je predviđena za 14. veljače.

U varaždinskom nogometnom prvoligašu ostvaren je i prvi transfer ovog prijelaznog roka. Nije riječ o igraču iz seniorskog sastava, nego o kadetu Karlu Težaku, rođenom 1993., koji je iz Varteksa prešao u zagrebački Dinamo. Težak, igrač sredine trenera, član je svih mlađih hrvatskih selekcija od 14. godine, a nogometni stručnjaci kažu da svojom kvalitetom spada među tri najbolja hrvatska igrača u svom godištu.

Za Težaka su zanimanje pokazali i inozemni klubovi, a u varaždinskom klubu zadovoljni su visinom odštete koju su dobili od Dinama za ostvareni transfer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:54