TUČNJAVA NA TRIBINI

NA METI NAVIJAČA Sjever i Istok počastili Zdravka Mamića salvom uvreda

 Srđan Vrančić/CROPIX

Dekor je bio na razini Lige prvaka, iako su izostale lanjske scene, kada se Maksimir skoro raspuknuo od pretrpanosti.Dvadesetak tisuća gledatelja pohodilo je botoksirano zdanje na rubu grada, a koliko je u klubu vladala anksioznost oko eventualnog navijačkog prekida svjedoči i zgoda s ulaza, kada su svi novinari pretraženi 'do gaća'.

Bez obzira što stadion nije nalikovao na gnijezdo BBB-a, jer nije bilo transparenata, atmosfera je bila – anti. Sjever je, naime, gromoglasno i stalno izvikavao pjesme protiv Zdravka Mamića, a u tome mu je svesrdno pomagao Istok. Ona 'glasna većina', o kojoj pričaju klupski čelnici, nije došla do izražaja.

Opozicija, ogrnuta oko transparenta 'Izbori', nije ipak bila degutantna, ovoga su puta izostale uvrede na račun obitelji izvršnog predsjednika. Kao, doduše, i baklje. Skupocjena mreža spletena oko Sjevera nije imala posla.

Maksimirska je kulisa izgledala vrlo dobro, iako su oni koji traže pozitivno ozračje i podršku, već u 15. minuti zatražili – čepiće za uši.

U svečanoj loži maksimirskog stadiona našli su se, predsjednik HNS-a Davor Šuker, Damir Vrbanović i novoustoličeni izbornik Igor Štimac.

Sredinom prvog poluvremena idilu je pokvarila je tučnjava na istočnoj tribini. Očito su se navijači Dinama međusobno potukli, no sve je vrlo brzo okončano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:56