ATP FINALS U LONDONU

NADAL OSTAJE BROJ 1? Rafa pomeo Ferrera, Novak Đoković ponovno bolji od Federera

U dvoboju 1. kola ATP završnog mastersa prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal pobijedio je sunarodnjaka Davida Ferrera u dva seta 6-3, 6-2
 AFP

Prije tri dana u pariškom Bercyju David Ferrer je u polufinalu u dva seta svladao Rafaela Nadala. No, veliki Španjolac nije dugo čekao na uzvrat.

Rezultat će dovoljno reći o ovom meču, iako je to na kraju ispalo pristojno za Ferrera nakon što je Nadal u jednom trenutku vodio 6:3, 5:0, a Ferrer ni blizu trećeg tenisača svijeta.

Ferrer je dobio dva gema i barem popravio kozmetiku, mogao je dobiti još jedan jer je imao 30:0, ali to ipak nije bio njegov dan. Previše promašaja. Nadal nije morao igrati briljatno da bi se lagano upisao i načinio još jedan korak prema broju 1 na kraju godine.

Naime, Nadalu je potrebna samo još jedna pobjeda da bi se zadržao na vrhu svjetskog tenisa koju će tražiti u dvoboju sa Švicarcem Stanislasom Wawrinkom ili Čehom Tomašom Berdychem. Da bi prvi okončao na kraju godine kao broj 1 nakon što je ranije izgubio. Prije tri godine i - danas.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Novak Đoković savladao je Švicarca Rogera Federera sa 6-4, 6-7(2), 6-2

U odlučujućem trećem setu Đoković je napravio break odmah na početku i kasnije još jednom oduzeti servis suparniku za sigurno provođenje meča kraju nakon dva sata i 22 minute igre.

ATP Finals, 1. kolo, skupina B:

Đoković (2) - Federer (7) 6-4, 6-7(2), 6-2

Redoslijed: 1. Đoković 1-0, 2. Del Potro 1-0, 3. Gasquet 0-1, 4. Federer 0-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:43