KIŠNI KAOS

NAJBOLJE SP S NAJBIZARNIJIM KRAJEM IKADA Jeste li primijetili što se dogodilo u trenutku najsvečanijeg dijela? 'TV režiser je bio u potpunoj agoniji'

 
 REUTERS

Gotovo svi koje vole i prate nogomet će se složiti u jednom - Svjetsko prvenstvo u Rusiji bilo je najbolje u povijesti. Turnir je bio besprijekorno organiziran, incidenti su svedeni na minimum, a i nogometne utakmice zaključno s briljantnim finalom bile su sjajne.

Sve je izgledalo savršeno do samog kraja. A onda je uslijedila pobjednička ceremonija, a tu je uslijedio - kaos. Naravno, nikome to nije previše smetalo, čak je i simpatično da ovako dobar Mundijal završi na način koji nitko nije očekivao.

BBC se raspisao o događajima poslije utakmice koje dosta ljudi nije uopće primijetilo. Za početak, zašto su nogometaši morali više od 20 minuta čekati da pobjednički pehar uopće dođe na travnjak Lužnikija? Rusi će reći da su nakon upada članica grupe Pussy Riot na teren morali dodatno postrožiti sigurnosne mjere i zato se toliko dugo čekali da bivši njemački kapetan Philipp Lahm donese legendarni pehar.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  Former Germany player Philipp Lahm during the presentation of the World Cup trophy before the match       REUTERS/Carl Recine
REUTERS

U tim trenucima kiša je lijevala kao iz kabla. Cijelu utakmicu kiša je prijetila i, gle čuda, nebo je eruptiralo odmah nakon sučevog zvižduka. Svi su pokisli do gole kože osim jednog čovjeka. Vladimir Putin sa smiješkom na licu i potpuno suh rukovao se s nogometašima dok su Macron i Grabar-Kitarović izgledali kao da su bili na 'Ledenom izazovu' nekoliko sekundi ranije. Ruskom predsjedniku su poslije i zamjerili što svojim kolegama nije osigurao kišobrane, ali Rusi su mrtvi-hladni poručili da je to bio zadatak osiguranja hrvatske predsjednice i francuskog predsjednika.

Britanci pišu da Macrona i Kolindu nije bilo previše briga što su pokisnuli već su grlili sve odreda, svoje igrače, suparničke igrače, suce... Pogotovo hrvatska predsjednica.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  President of Croatia Kolinda Grabar-Kitarovic talks with President of France Emmanuel Macron  REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS

Nakon što je dodjela medalja konačno završila na rasporedu je bio najsvečaniji trenutak ceremonije - podizanje pobjedničkog trofeja. Trenutak koji sanja svaki nogometaš, trenutak koji svima ostaje u pamćenju, trenutak koji je prikovao cijeli svijet pred TV ekrane... Hugo Lloris je uzeo pehar u ruke i spremao ga se podići.

I što se onda dogodi? Režiser TV prijenosa nekim čudom izabere kameru koja snima s travnjaka i umjesto Llorisa s trofejem uhvati - neke tipove u odijelima! Taj trenutak možete pogledati na ovoj snimci od 10:50.

Možete misliti kako se režiser osjećao nakon ovog trenutka. Vjerojatno se zabio u neki kut i plakao ili urlikao preko balkona...

Sve u svemu, bizarna ceremonija možda je i uljepšala ovaj briljantni Mundijal, bile su to scene koje će se vječno pamtiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:18