ELITA IH ČEKA

Najbolji igrači koji ne igraju u Ligama petice

Predstavljamo klasne nogometaše koji još uvijek ne nastupaju u Španjolskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj. Upravo oni bi mogli biti zvijezde prijelaznog roka
 Drago Sopta / Cropix

DARIJO SRNA (Šahtar, Ukrajina)

Kapetan Šahtara i naše reprezentacije, prva zvijezda ukrajinske lige. Sa 27 u najboljim godinama, na meti brojnih klubova. I on bi lako istok mogao zamijeniti zapadom, možda već ove zime. Zasad je jedan od najvećih igrača izvan Petice. Zbog osvajanja Kupa Uefa hrvatski igrač s najvećim dometom ove godine.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

BRUNO ALVES (Porto, Portugal)

Stoper, ima 28 godina i igra jako dobro. Za Porto, ali i reprezentaciju. Uostalom njegovim golom u Lisabonu svladali su BiH u dodatnim kvalifikacijama. Službeno prvi igrač portugalske lige, u četiri navrata prvak zemlje. Jagma za njim je sve veća, gotovo da je pitanje dana kad će i on iščeznuti iz ove rubrike.

MILOŠ KRASIĆ (CSKA, Rusija)

Srbin iz Kosovske Mitrovice, sa 20 godina otišao iz Vojvodine u CSKA iz Moskve. Jedan od dvojice-trojice najboljih igrača svoje reprezentacije. Prodoran, vrlo zanimljiv igrač, ne i svjetska klasa. Ove godine zabio 13 golova u svim natjecanjima. Za veznjaka - dobro. U fokusu jakih klubova iz visokog društva.

SERGEJ SEMAK (Rubin, Rusija)

Kapetan Rubina, izvorno Ukrajinac, a sa čak 64 nastupa za rusku reprezentaciju. Odličan učenik kojeg su nastavnici svim silama gurali u matematičare, no lopta je pobijedila. Triput osvojio nacionalno prvenstvo, ostao zapamćen kao asistent Pavljučenku za prvi gol u pobjedu nad Nizozemskom u četvrfinalu lanjskog Eura (3:1).

ROMELU LUKAKU (Anderlecht, Belgija)

Kongoanac rođen u Antwerpenu. Pismo kaže, a možda i laže - 16 godišnjak. Real, Chelsea, Milan i Arsenal žele ga što prije. Jedan od najperspektivnijih napadača na svijetu. Barem se tako nadaju. Iskustva s Afrikancima govore da brzo polete i često se još brže ugase. Otac Roger bio mu je nogometaš - ima pedigre.

LUIS SUAREZ (Ajax, Nizozemska)

Urugavajsko krilo koje nam se predstavilo u dresu Ajaxa kontra Dinama. Groningen ga je kupio 2007. za 800.000 eura od Nacionala iz Montevidea, a već godinu potom skrasio se na Amsterdam Areni za 7,5 milijuna eura. Premda mu je tek 22 godina, kapetan je Kopljanika, koji od njega zasad dobivaju golove, a uskoro će i golemu odštetu.

ARTEM MILEVSKIJ (Dynamo, Ukrajina)

Ukrajinski reprezentatativac rođen u Bjelorusiji. Robustan, ali tehnički jak napadač, već neko vrijeme nosi igru kijevskog Dynama s kojim je osvojio četiri naslova prvaka. Njegovu važnost za momčad nije zasjenio ni dolazak Andrija Ševčenka, premda je “Ševa” neupitni autoritet i najveće nogometno ime te zemlje.

FERNANDINHO (Šahtar, Ukrajina)

Brazilac koji ima 24 godine i od 2005. je u Šahtaru. Najbolji igrač ukrajinske lige 2008. te jedan od zaslužnijih što su ovog svibnja osvojili Kup Uefa. Fernando Luiz Rosa, kako mu je puno ime, po transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura i drugi je u svojoj momčadi po cijeni iza Darija Srne. Nastupio je i za brazilsku reprezentaciju.

OSCAR CARDOZO (Benfica, Portugal)

U 70 susreta za Benficu zabio je 44 gola, ove sezone sa 14 pogodaka prvi je strijelac portugalske lige. Paragvajac koji ima 26 godina i perspektivu da predvodi napad i jače momčadi. Posebice bude li se istaknuo na Svjetskom prvenstvu. Trenutačno mu je vijednost procijenjena na 10 milijuna eura. No golovi čine čuda...

ADRIANO (Flamengo, Brazil)

Vratio se korijenima i sa 19 pogodaka predvodio Flamengo do naslova prvaka Brazila. Trenutačno mu je 27 godina, sigurno nije rekao zadnju riječ u nogometu bude li mu se posvetio. U Interu je više vremena davao noćnim tulumima nego treninzima, zbog nedostatka radne etike ostao je i bez reprezentativnog dresa. Pitanje je do koje se mjere u stanju ponašati profesionalno. Već se spominje mogućnost povratka u Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:31