BONUS ZA LIGU PRVAKA

NAJBOLJI PREGOVARAČI NA SVIJETU Spursima još 24 milijuna eura za Modrića i Balea!

 getty images

Daniel Levy u subotu je morao biti najvatreniji Realov londonski navijač s obzirom da je pobjeda “kraljevskog kluba” u finalu Lige prvaka donosila milijunski jack-pot i njegovim “spursima”. Ovisno o izvoru kojem želite vjerovati, Tottenhamov predsjednik će na Modrićevoj i Baleovoj “decimi” zaraditi minimalno pet, a maksimalno 20 milijuna funta.

The Times piše da je najtvrđi pregovarač u svijetu nogometnog biznisa prilikom Modrićeve prodaje ugradio u ugovor klauzulu o broju nastupa i osvojenim trofejima u Ligi prvaka. Tako je dvije godine nakon transferne zarade vrijedne 34 milijuna eura Levy sada dobio pravo na nagradnih 6,7 milijuna eura. Novina piše da se Real Madrid prošlog ljeta uspješno odupro pokušaju gazde “spursa” da sličan okidač podmetne u Baleov ugovor. Florentino Perez navodno je bio skloniji napumpati transfer velškog igrača do rekordnog iznosa od 103 milijuna eura nego još godinama uplaćivati milijunske “čestitke” kolegi iz sjevernog Londona.

Kada je o Baleu riječ, on je predodređen postati sljedeći Realov “galactico”, najprofitabilniji Realov maneken nakon Cristiana Ronalda. Tome u prilog svjedoči podatak da će 25-godišnjak ovih dana odletjeti na individualnu promo-turneju u Indoneziju. Nakon dva dana u Džakarti i aranžmana koji uključuje VIP večeru u Ritz-Carlton Hotelu u društvu bogatih gostiju, Real Madrid će postati bogatiji za 2,5 milijuna eura.

Dok se suzdržani The Times zaustavlja na 5,5 milijuna nagradnog bonusa za “spurse”, nekoliko nogometnih portala barata iznosom od 24 milijuna eura Realove nagrade za Tottenham. Prema njihovoj interpretaciji, Perez ipak nije izbjegao “zatezne kamate” u Baleovu slučaju... Osvojena “decima” znači da će Florentino Perez bogato nagraditi i svlačionicu. Prošle sezone za duplu je krunu (Liga prvaka i La liga) predsjednik sa šefovima kabine dogovorio 520 tisuća eura po glavi, ali Jose Mourinho nije isporučio očekivani ulov.

Sportsbusinessdaily tvrdi da je ove godine Perez u nagradni fond za europsku titulu pospremio 400 tisuća eura po igraču. S bonusom za osvojeni Kup kralja, bonus se penje iznad pola milijuna eura... U zimus obnovljenom ugovoru Cristiano Ronaldo se pobrinuo da u njegovu slučaju nagrada za “decimu” dosegne milijun eura. Engleski tabloidi su se uoči finala raspisali da je izvjesni Ronaldov intimus šapnuo kako će Portugalac sav osvojeni iznos proslijediti prijateljima i tehničkom osoblju, a ako nešto na kraju ostane, bit će uplaćeno “Glasnicima mira”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:12