IZ SPLITA U SERIE A

NAPAD FIORENTINE PREDVODIT ĆE MARIO GOMEZ I ANTE REBIĆ Hrvat na korak do transfera u Italiju

 Ronald Goršić/CROPIX

Zahuktala se priča oko Ante Rebića, 19-godišnjeg novopečenog hrvatskog reprezentativca kojeg još samo korak dijeli od transfera u Italiju. Posao još nije završen, ali su već procurili detalji ponude Fiorentine, kluba koji figurira kao prvi izbor za mladog napadača: 4,5 milijuna eura odštete RNK Splitu, plus 20 posto udjela u budućem transferu te 600.000 eura godišnje plaće za Rebića.

To su uvjeti koji su ponuđeni Splitu. U Parku mladeži još važu tu ponudu, nisu još poslali definitivan odgovor, imaju dobru poziciju i još malo prostora za taktiziranje.

Do završetka prijelaznog roka ostalo je još nekoliko dana, rampa se spušta 2. rujna, puno toga još se može dogoditi.

Izvjesno je da je Rebić u ovom trenutku puno bliži Italiji nego Engleskoj zbog nemogućnosti da automatizmom dobije radnu dozvolu. Tek je upisao prvi nastup za A reprezentaciju i da bi zaigrao u Premier ligi nužna mu je "talent-dozvola", a to traži određenu proceduru i vrijeme.

Italija je puno otvorenija po tom pitanju. Otkako su se otvorile EU granice Hrvati su preplavili Apenine, a čini se da je to samo početak egzodusa hrvatskih nogometaša.

Hoće ga i Roma i Napoli

"Oko Rebića nema presinga. Ponuda ima i to je najvažnije. Ostalo je još nekoliko dana za odluku. Italija ili Njemačka, to može biti prvi izbor. Engleska već malo teže, Rusiju neće prihvatiti. To je stvar procjene, hoće li se ići sad u transfer ili čekati još šest mjeseci. Teško da mu cijena može ići dolje", kažu nam izvori bliski Parku mladeži.

Dok se Fiorentina spominje kao prvi izbor opet se valja interes Rome i Napolija.

"Više je klubova iz Italije koji bi željeli kupiti Rebića, ali je stvar u tome da je malo onih koji mogu platiti pet ili šest milijuna eura odštete", potvrđeno nam je iz menadžerskih krugova.

Pet milijuna eura u Serie A danas je ipak ozbiljna cifra. Iako se Rebić uklapa u novu filozofiju "calcia", kupuju se mladi, talentirani jer za zvijezde u naponu nema novca. Jer kako i sami Talijani priznaju, "Serie A više nije luksuzni riblji restoran nego obična pizzeria."

Fiorentina je prodala Stevana Jovetića u Manchester City za 23 milijuna eura i taj novac su već potrošili na Slovenca Josipa Iličića iz Palerma (7,9 milijuna eura), Marija Gomeza iz Bayerna (13,6 milijuna eura) i Kolumbijca Juana Cuardada iz Udinesea (4,4 milijuna eura).

Ubitačan ‘tridente’

Sad se čeka da se proda Adem Ljajić, Sandžaklija je najbliži Atletico Madridu. To je transfer koji se treba realizirati početkom tjedna i onda na red dolazi Rebić koji je već najavljen kao Ljaljićev nasljednik.

Fiorentina koju vodi nekadašnji Romin "aeroplanino" Vicenzo Montella imat će ubitačan napad sa talijanskim reprezentativcem Giuseppeom Rossijem, a ispred njega su Mario Gomez i Ante Rebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:56