NEREDI U HNL-u

NAVIJAČKA ISPOVIJEST 'Baklje smo na utakmice znali unositi u dogovoru sa zaštitarima'

'Nikada se nije dogodilo da baš sve unesemo na tribinu, ali većina prođe'
 Jure Miskovic / CROPIX

- Baklje smo znali unositi u dogovoru sa zaštitarima ili smo ih sakrili na tribinu kada smo pripremali transparente i koreografiju uoči utakmica - pričaju nam navijači Dinama koji već neko vrijeme nemaju tih problema.

Većina ih posjeduje zabrane pa BBB-i ne dolaze organizirano na Maksimir, a na gostovanjima se snalaze kako već znaju i umiju.

- Najčešće unosimo baklje u gaćama. Istina, baklja izgleda veliko, ali kada se otpili njen zadnji kraj u kojem nema gorive smjese onda se lako može prošvercati. Jasno je da neki ‘padnu’, ali nema puno zaštitara koji će te baš cijelog ispipati - tvrdi “hard core” navijač Dinama koji je bio u Zadru na utakmici gdje su BBB-i u 60. minuti priredili bakljadu i nakratko prekinuli utakmicu.

- Nikada se nije dogodilo da baš sve unesemo na tribinu, ali većina prođe. Neki su ih stavljali u tenisice, ali u zadnje vrijeme ih moramo skidati pred policijom. Nekada i nije cilj baciti baklje na travnjak, ali kako su jako kratke a brzo gore, ne preostaje ti ništa drugo - tvrdi naš sugovornik koji je htio ostati anoniman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 21:16