SADA SE ZNA

Ne jenjava interes za Hajdukovom predsjednicom: Bošnjak otkrila ime najdražeg igrača 'bijelih'

 Dorijan Horvat / CROPIX

Marijana Bošnjak, magistar ekonomije, dan nakon izbora, imenovanja za Hajdukova predsjednika još uvijek je pod dojmom silne navale novinarske znatiželje, piše Slobodna Dalmacija.

Nismo joj nikako dali mira usred obiteljskog okupljanja za vikend, što je događaj kojeg nipošto ne voli eksponirati u javnost. Služba je služba, a družba je družba.

Obitelj Bošnjak, naime, imala je svoj hepening nedaleko Osijeka, prema Mađarskoj, koliko smo shvatili, da se opuste u vikend-druženju. Međutim, gđi Bošnjak, novoj "prinudnoj upraviteljici" Hajduka, predsjedniku s "ve de 40" dana predznakom nije prestajao zvoniti mobitel...

- Prihvatila sam poziv iz Hajduka, ali nisam znala da se to događa baš danas – rekla nam je još u subotu.

U nedjelju smo joj poslali neka osnovna pitanja, odgovorila nam je mejlom čiji sadržaj prezentiramo. Ne bježi od novinara, ali nije od volje puno pričati o koječemu. Ne želi trivijalizirati svoju zadaću. Nije se problem odazvati, međutim nadasve želi ostaviti dojam onoga što jest: da je maksimalno ozbiljna i fokusirana na posao.

Kad smo joj rekli da smo se o njoj iz prve ruke informirali po intervjuu što ga je dala u Glasu Slavonije, domicilnom osječkom dnevniku, shvatila je odakle štošta znamo o njoj; iz medijskog "etera" što nas okružuje svuda oko nas:

- Ah, znam, sad sam se sjetila, to je bio "funny" intervju, lagano štivo, sasvim neobavezno. Sve je to ok, nemam ništa protiv, ali morate znati o meni da sam prije svega fokusirana na svoj posao kojega želim maksimalno ozbiljno odraditi.

Tako je očito i Hajduk došao do vas, gospodin Ante Šalinović iz Nadzornog odbora?

- Nesumnjivo. To sam vam i odgovorila u mejlu.

Niste odgovorili na pitanje idete li na utakmice i što za vas Hajduk znači, da ne kažemo je li navijate za splitske "bijele". Marijana i Marjan, ima neke poveznice?

- Zbilja ste uporni, ali... Dakle, naravno da sam bila na utakmicama i da idem na utakmice. E sad, koje utakmice. Bila sam i opet ću biti, to svakako. Pratim sport kao što pratim i kulturu i kazališta. Hajduk? Uvijek mi je bio drag, simpatičan. I pobijedit će danas! Istru. Vidjet ćete! - najavila je optimistično i uvjerljivo; pričali smo sat prije nego što će na travnjak u Poljudu istrčati akteri. Pitali smo:

A koji vam je igrač Hajduka najdraži.

- Ima jedan, otprije, ali ne znam smijem li vam reći...

A zašto ne? Da nije Gudelj, on često boravi u Osijeku?

- Aaaa, nije Gudelj...

Nego tko?

- Pa dobro, kad ste već navalili, Blaž Slišković! Njega sam zbilja uvijek voljela!

Kada dolazite u Split?

- Vjerujte mi, ne znam još točno, ali u utorak ujutro bih morala biti na poslu...

Koliko već znate o stanju u Hajduku, koliko ste informirani i tko je u vašem timu za pregled stanja u Hajduku?

- Sve to tek moram vidjeti s odgovornima u Nadzornom odboru Hajduka. Sve detalje tek moramo dogovoriti i Nadzorni odbor mora prihvatiti.

Koliko ste upoznati sa stanjem u Hajduku?

- Ne mogu to ovako odgovoriti, prvo se moram upoznati s papirima, dokumentima. Bilo bi od mene neozbiljno bilo što govoriti. Sve se iznenada dogodilo. Moramo vidjeti od čega ćemo krenuti.

Imate poznanika, prijatelja u Splitu?

- Imam. Ali nikoga posebno medijski eksponiranog da biste ih znali ili zvali da od toga isto pravite vijest, ha, ha... Shvaćam vaš interes, ali ajmo se fokusirati na ono ozbiljno, da snimimo stanje u Hajduku, to je posao, to je bitno! - rekla nam je gđa Bošnjak.

Šalinoviću su me preporučili ljudi iz njegova okruženja

1. Svaki moj projekt, bilo da se radi o restrukturiranju kompanije, formiranju ekspertnih timova ili međunarodnom projektu započinje s detaljnim, dubinskim sagledavanjem određenog poslovnog subjekta u određenom trenutku, što ćemo učiniti i sada.

2. Ova funkcija je iznimna čast, ali i ogromna odgovornost, tako da ćemo gospodin Šalinović i ja kreirati tim koji će odgovoriti na sve izazove sagledavanja poslovanja tako kompleksne organizacije.

3. Što se tiče mog kontakta s gospodinom Šalinovićem, nisam ga osobno poznavala ranije, ono što znam jest da je za mene dobio preporuku iz svog okruženja, koju je vjerujem provjerio, a ona se ticala primarno mog poslovnog iskustva i načina pristupa problemskim situacijama.

4. Što se tiče vremena kojeg imamo na raspolaganju, ćetrdeset dana sigurno nije puno, ali ako se dobro ekipiramo, nije niti malo. Ali i tu apeliram na medije da nam pomognu, barem svi koji vole i poštuju Hajduk, da taj posao odradimo u miru. I fokusiramo se na ono najvažnije, pronalazak najboljeg mogućeg predsjednika uprave za sljedeće razdoblje, koji će Hajduk pozicionirati na mjesto koje mu pripada.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:12