ZAMIJENIO VULIĆA

Nenad Gračan opet novi trener Rijeke!

Bijeli su na klupi dobili ono što su željeli - domaćeg dečka koji dobro zna kako je raditi pod stijenama Kantride. U pravilu, takvi su treneri i ostvarili najbolje rezultate...
 Davor Žunić / Cropix

RIJEKA - Kakav početak mandata nove riječke garniture na čelu s predsjednikom Ivanom Turčićem... Brigu o klubu preuzeli su 1. rujna a već su se suočili s dva trenerska otkaza i krenuli u potragu za novim imenom, i to po hitnom postupku. Nisu se odlučili za privremeno rješenje (netko iz omladinskog pogona), s kojim bi kupili vrijeme do prvenstvene stanke.

Budući da je Elvis Scoria, ljubimac riječkih navijača, otpao iz kombinacija (nije želio sjesti na klupu prije stanke) na Kantridi su se okrenuli drugoj soluciji. Potraga se zaustavila u Sesvetama gdje je do jučer svoj trenerski kruh zarađivao Nenad Gračan. Iako je ugovorom bio vezan za tamošnjeg prvoligaša, našao se način za njegov raskid sa dosadašnjim poslodavcem, te se Doktor nakon devet godina vraća na Kantridu.

- Prije svega želim zahvaliti Sesvećanima i njihovom predsjedniku na suradnji, kao i na činjenici da mi nisu radili probleme pri raskidu ugovora. Želim im svu sreću u ostvarenju zacrtanog. I oni su osjetili moju veliku želju za dolaskom u HNK Rijeku s čijim sam pozivom polaskan. Meni, kao rođenom Riječaninu i igraču koji je tu napravio svoje ime, velika je čast vratiti se na klupu - rekao je Gračan. - Smatram da je na Kantridi prisutna kvaliteta, no možda je momčad malo poljuljana slabim rezultatima. Bitno je vratiti im vjeru u vlastite mogućnosti, ali isto tako moraju biti svijesni onoga što od njih očekuje klub i navijači.

Po riječima predsjednika Ivana Turčića dogovor o suradnji s novim trenerom parafirat će se u srijedu u posljepodnevnim satima. Bijeli su na klupi dobili ono što su željeli - domaćeg dečka koji dobro zna kako je raditi “pod stijenama”. U pravilu, takvi su treneri i ostvarili najbolje rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:08