POLJUDSKI PROBLEMI

NEODLUČNI KAPETAN Hajduk će od Lazija pokušati izvući što više novca za Eleza, Andrijašević ide na pripreme

 Ante Čizmić/CROPIX

Josip Elez i dalje trenira s Hajdukom, ali odlazak s Poljuda u Lazio blizu je realizacije. Kakvo je stanje u 'trokutu' dva dana nakon dolaska ponude, kako 'dišu’ Hajduk, Lazio i Elez?

U petka je Elezov otac u pratnji igračeva menadžera bio na razgovoru s predsjednikom Brbićem i situacija je potpuno jasna. Hajduk može dobiti odštetu ovo ljeto, a u protivnom već nakon 1. siječnja 2014. igrač ima pravo potpisati za drugi klub i u lipnju iste godine napustiti Poljud. Elezu je Hajduk ponudio profesionalni ugovor, ali potpis više nije tema za razgovor. Odlučio je Elez napustiti Hajduk, jer njegovog imena nema u bliskoj poljudskoj viziji.

Parma i Marseille bili u zainteresirani ove zime, danas je Lazio najuporniji i sportski direktor rimskog kluba Igli Tare nakon povratka sa brazilskog Kupa konfederacija krajem sljedećeg tjedna priprema avionsku kartu za Eleza u jednom pravcu.

Elez i Lazio su uskladili razmišljanja, a Hajduk dvoji. Na Poljudu su razapeti između ideje transfera afirmiranih igrača s jedne strane, te brze i neophodne zarade s druge strane. Hajduku bi tri milijuna kuna odlično došlo da se isplati barem jedna od pet zaostalih plaća, ali stalno nad Poljudom lebdi pitanje koliko će Elez vrijediti za dvije godine. No, realnost je činjenica da Hajduku više vrijedi tri milijuna kuna danas, nego pet milijuna dogodine. Kada je blagajna prazna, najvrijedniji je novac koji odmah stiže. Na Poljudu će još pokušati podići cijenu, za Lazio su čak pripremili 'kontraponudu’. Probat će izvući što više novca, ali jasno je da je 19-ogodišnjak na izlaznim vratima s mogućnošću izazova Olimpica.

ANDRIJAŠEVIĆ IDE U SLOVENIJU!

Ide li Franko Andrijašević u ponedjeljak na pripreme u Sloveniju ili će predsjednik Marin Brbić ostati čvrst u stavu da pripreme neće vidjeti igrači koji ne produlje ugovor?

- Razgovarat ćemo ovog vikenda - odgovorio je Brbić.

No, teško je očekivati pomak u pregovorima koji traju više od mjesec dana. Veća plaća, postotci buduće odštete, to su otvorena pitanja oko kojih se nisu usaglasili Franko i Hajduk.

Međutim, to ne znači da Andrijašević neće s momčadi otići u Sloveniju. Ići će Franko u Sloveniju, ali ako nema produljenja ugovora, slijedi pokušaj prodaje ovog ljeta. U zatvorenom krugu poslovnih želja i ambicija Hajduk ne može igrača ostaviti da sam trenira na Poljudu i pritom očekivati prodaju s kojom bi se zaradilo preko milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:18