LUCKY LOSER

NESREĆA U SREĆI Dinamova dvostruka kruna pomogla Hajduku, ali ih možda i 'iselila' s Poljuda

Torcida
 Paun Paunovic / CROPIX

Pobjedom Dinama u finalu Hrvatskog kupa protiv Slaven Belupa definirano je kako će Hajduk kao trećeplasirana momčad u prvenstvu sljedeće sezone svoj nastup u kvalifikacijama Europske lige početi od drugog pretkola. ČetvrtoplasiranaLokomotiva starta u prvom pretkolu, trećeplasirani Hajduk u drugom, a viceprvakRijeka će u svoju europsku avanturu krenuti od trećeg pretkola Europske lige.

Termini utakmica drugog pretkola su 14. (prvi susreti) i 21. srpnja (uzvrati). Ždrijeb parova drugog pretkola Europske lige održat će se 20. lipnja u Nyonu . Hajduk će (s koeficijentom 10.775) u drugom pretkolu biti nositelj, a ukoliko prođe u sljedeću rundu, vrlo vjerojatno će biti nositelj i u trećem pretkolu, što automatski znači i lakšeg protivnika.

S obzirom da sezona “bijelima” starta 14. srpnja (17. srpnja igra se prvo kolo nove sezone domaćeg prvenstva), momčad će s pripremama početi već 8. lipnja. Na stadionu u Poljudu od 15. do 17. srpnja održava se novo izdanje Ultra Music Europe festivala.

Ako ždrijeb odluči da je u prvom susretu drugog pretkola i na otvaranju nacionalnog prvenstva Hajduk domaćin, izvjesno je kako će u tim terminima klub opet kao alternativni domaći teren imati stadion u Dugopolju. Naravno, ukoliko ranije (u Nyonu, odnosno s ligaškim protivnikom i vodstvom natjecanja) ne dogovori zamjenu domaćinstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:59