OSTANAK U ISTANBULU

NETOČNE GLASINE IZ TURSKE 'Lucescu ne dolazi u Besiktas, nema izgleda da Bilić dobije otkaz'

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Vijest je, srećom, lažna i Bešiktašev trener Slaven Bilić nema razloga za zabrinutost. Barem zasad. Naime, sportski list Fanatik objavio je da se hrvatskom strategu trese pozicija nakon gostujućeg poraza 0:1 od Karabükspora u petak. Premda boli istina da je Eneramo zabio na samom kraju, u 90. minuti, šefovi istanbulskih crno-bijelih ne diraju ni Slavena ni tandem njegovih suradnika, Nikolu Jurčevića i Miljenka Raka. Sve je usmjereno suboti i nezgodnom domaćem dvoboju s posljednjim Kayserisporom, negdašnjim klubom Roberta Prosinečkog koji se u međuvremenu pobudio pa ga do trenutačno 15. Elazigspora, koji je izvan kvote tri zadnja sastava osuđena na ispadanje, dijele samo tri boda.

To što je Fanatik spomenuo Mirceu Lucescua nije posve 'bez veze' budući da rumunjski lukavac izvrsno kotira na turskim stadionima. Na kojima je od 2000. do 2002. vježbao prvotimce Galatasaraya, potom dvije godine i Bešiktaševe, pa u prvoj sezoni osvojio nacionalno prvenstvo. Od 2004. je u Šahtaru Donjeck i nema dvojbe koliko ga cijeni predsjednik Rinat Ahmetov, veliki obožavatelj i kapetana Darija Srne.

- Nema Bešiktaš dovoljno novca za Lucescua, koji bi od Bilića bio skuplji najmanje dvostruko te godišnje uzimao oko tri milijuna eura! - javlja suradnik SN Vedat Vatansever, odlično upućen u tamošnje prilike.

- Prije bi se Rumunj mogao pojaviti u Galatasarayu, pogotovo ako momčad Roberta Mancinija u nedjelju izgubi u derbiju kod Fenerbahčea...

Sportska javnost cijeni Slavena, čijoj popularnosti pridonosi jednostavnost, umjerenost i dakako stručnost. Nije dvojbeno da njegovi momci igraju lepršavo i kvalitetno usprkos kadrovskim, financijskim i političkim poteškoćama. Potonje se katkad jave s obzirom na to da brojna navijačka armija ne simpatizira politiku premijera Recepa Tayyipa Erdogana. Što se pak tiče godišnjeg proračuna, Bešiktašev sa 15 milijuna eura osjetno zaostaje za Galatasarayehih 50, poglavito za Fenerovih 60...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:13