IZGUBIO NADU

NEUER O UTRCI ZA ZLATNU LOPTU 'Ja, nažalost, nisam svjetski brend kao Messi i Ronaldo...'

Vratar njemačke nogometne reprezentacije i Bayerna Manuel Neuer, koji je uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda kandidat za 'Zlatnu loptu' ne nada se previše nagradi jer nije 'svjetski brend kao Messi i Ronaldo'.

"Ponosan sam što sam uvršten među tri kandidata za Zlatnu loptu. Međutim, Messi i Ronaldo su u prednosti jer su obojica svjetski poznati, a ja nisam takav brend kao oni," kazala je jedinica 'elfa' u razgovoru za Suddeutsche Zeitung.

Rus Lav Jašin jedini je vratar koji je do sada osvojio 'Zlatnu loptu'. Jašinu je to uspjelo 1963. godine. U povijesti ove nagrade još su samo tri braniča bila najbolja. Bili su to Franz Beckenbauer, Matthias Sammer i Fabio Cannavaro. Ostale nagrade su otišle veznjacima ili napadačima.

"Vidjet ćemo kako će biti ovoga puta," dodao je Neuer koji se osvrnuo i na igre njemačkog prvaka.

"Prije dvije godine smo izgubili finale Lige prvaka na našem stadionu u Munchenu. Ove sezone finale je u Berlinu. Bilo bi lijepo ponovo igrati u našoj zemlji. Vjerujem kako imamo izgleda osvojiti taj trofej," poručio je Neuer.

Fifin 'Ballon d'Or' dodjeljuje se od 2011. godine kada su se spojile nagrade Fifinog nogometaša godine i France Footballove Zlatne lopte. Glasaju izbornici i kapetani reprezentacija te novinari navedenog lista. Fifa će o dobitniku Zlatne lopte odlučiti na svečanosti u Zürichu 12. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:22