DEFINITIVNO ODLAZI

Nikola Kalinić: Sljedećeg tjedna će sve biti riješeno

Blackburn Rovers' Nikola Kalinic (R) celebrates his goal against Aston Villa during their English League Cup semi-final soccer match at Villa Park in Birmingham, central England, January 20, 2010. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

Nikola Kalinić dugo je vagao, a onda se prije dva dana obratio treneru s rečenicom 'ne vidim se više ovdje’. Igrači bi još u svom slengu dodali 'nema me na mapi’. Sa Steve Keanom Kalinić nije pronašao zajedničku valnu duljinu još od prvog dana. Sam Allardyce doveo je Kalinića u Blackburn u kolovozu 2009. godine za sedam milijuna eura odštete, prepustivši Hajduku i 15 % od sljedećeg transfera. Bliži se i taj dan naplate jer rastanak Blackburna i Kalinića pitanje je visine odštete i ponude koja će biti najbolja za 23-godišnjaka iz Solina.

- Sljedećeg tjedna sve će biti riješeno. Neću o mogućnostima. Ima uvijek mogućnosti, ali cijena je za sada previsoka potencijalnim novim klubovima - kazao nam je Kalinić i odmah prebacio temu:

- Hajduk dobio Stoke, to mi je zanimljivo. Znate, Stoke je 20 minuta od moje kuće. Blizu su, znam kako dišu.

O Stokeu smo se dogovorili nekom drugom prigodom, premda nam je Kalinić odmah dodao 'nezgodni su, trkački spremni i sjajno bacaju loptu iz auta’.

- Nije šala, u dodavanju rukom iz auta su najopasniji. Nije baš sreća dobiti Stoke u ždrijebu, ali vidjet ćemo što će biti. Tjelesno su odlično pripremljeni, bit će to fizička utakmica.

Dok hajdukovci dođu na stadion Britannia (28. srpnja), mogao bi Kalinić već biti bivši stanovnik Ewood parka. Mogao bi, ali cijena je sada previsoka letvica. Osam milijuna funti, u prijevodu na europski novac - to je devet milijuna eura.

- O cijeni će razmišljati kupci. Vratio sam se s priprema u Austriji, nastavio sam u Engleskoj. Treniram s Blackburnom i nadam se pozitivnom raspletu. Nema tu iznenađenja, znao sam da nećemo dalje moći zajedno.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 16:33