ZABORAVLJEN U ITALIJI

NOĆNA MORA U ITALIJI Vukušić traži izlaz iz Pescare: 'Želim se vratiti u Hajduk!'

Zadnjeg dana prijelaznog roka predsjednik mi je rekao 'ideš u Bolognu', priča Vukušić
 Jakov Prkic / Cropix

Isto je more, ali različite su obale. Prije 15 mjeseci Ante Vukušić prešao je na drugu stranu Jadrana. Odjenuo je dres Pescare u lukrativnom transferu koji je Hajduku napunio blagajnu. Na velika vrata ušao je Vukušić u Serie A, gdje je s pravom dočekan kao zvijezda, jer samo dva tjedna uoči prelaska na stadion Adriatico zabio je Interu na San Siru. Velika se perspektiva ukazivala pred Vukušićem, ali danas ništa nije ni blizu onog kako se predviđalo u nekom pozitivnom scenariju.

- Otvoren sam za sve opcije odlaska u zimskom prijelaznom roku - kazao nam je Vukušić bez oklijevanja i pritom dodao:

- Najviše bih volio otići iz Italije. Nakon 15 mjeseci vidim da to nije nogomet u kojem mogu dati maksimum.

Vukušić je razočaran i nije mu do velike priče. U Pescaru je došao kao glavni napadač, a godinu dana kasnije sjedi zaboravljen na klupi.

- To se riječima ne može opisati.

Ali, nažalost, može brojkama. U 11 prvenstvenih utakmica drugoligaške Pescare ove jeseni hrvatski je napadač sudjelovao s tri nastupa i ukupno niti 46 minuta!?

- Ulazio sam u nadoknadi, pa onda tri minute. Samo jednom sam odigrao poluvrijeme. Loše, zaista loše. Ne mogu ništa tome dodati. Kada se samo sjetim u koliko sam navrata bio na pragu odlaska iz Pescare, baš pomislim što se to urotilo protiv mene.

U siječnju ove godine imao je službenu ponudu Reala Sociedada, a ovog ljeta sati su ga dijelili od Bologne.

- Zadnjeg dana prijelaznog roka predsjednik mi je rekao "ideš u Bolognu, sve smo dogovorili". Odjavio sam stan u Pescari, sjeo u auto i krenuo za Bolognu. Računao sam, gotovo je, nema više prepreke. A onda me predsjednik nazvao s rečenicom "imamo problem". Znao sam da se moram vratiti. Zvuči nevjerojatno, bilo je to samo dva i pol sata prije kraja prijelaznog roka.

Kako otići u situaciji kada je Vukušić plaćen 3,8 milijuna u transferu i još ima 400.000 eura godišnje? Tko će to i kako platiti, pitanje je na koje samo predsjednik Pescare ima odgovor. Ali, trenutna situacija je najgora za igrača i klub. Vukušić se mora vratiti u formu, stoga smo logično upitali postoji li opcija povratka u Hajduk.

- Nisam o tome razmišljao, moram priznati. Nije me nitko zvao iz Hajduka, ali ideja jako dobro zvuči. Pratim rezultate Hajduka, dopada mi se igra Tudorove momčadi, a neću ni spominjati atmosferu. To je predivno. Još jače atmosfera izgleda s distance. Mogu samo zamisliti kako je danas izaći na Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:41