JUNAK FINALA

'NOGOMET JE MOMČADSKI SPORT; A OVO JE MOJ OSOBNI TRIJUMF' I Robben konačno shvatio

Bayern je većina očekivala na tronu, Bavarci su se na njega i popeli, ali bio je to mukotrpan uspon s dvojicom junaka Arjenom Robbenom i Marijom Mandžukićem. Bavarci nisu prestajali slaviti, više od sat vremena ostali su na terenu, nesputano pjevali i skakali, samo oni i njihovi navijači. Svi su drugi napustili stadion. Peta titula prvaka Europe, prva nakon 12 godina obrisala je sve frustracije iz dva svježe izgubljena finala, zato je "ispušni ventil" eksplodirao, dali su si oduška.

Osjećaji su nevjerojatni. Zadnjih tjedana jako mnogo mi je ljudi poželjelo da zabijem gol. Propustio sam dvije vrlo dobre šanse ali i dalje sam vjerovao da će se ukazati nova prilika. To se i dogodilo. Oh, kako je to dobar osjećaj... - bila je prva reakcija Arjena Robbena.

Što je još trebao reći? I sinoć je bio na putu da postane tragičar i to mitskih dimenzija. Roman Weidenfeller skidao mu je zicere, malo i uz pomoć sreće (pogodio ga u glavu), do 60. minute kad je asistirao Mariju Mandžukiću i konačno do pobjedničkog pogotka u 89. minuti. Nagradu za igrača utakmice uručio mu je Alex Ferguson.

- Nogomet je momčadski sport, ovo je moj osobni trijumf, ali prije svega uspjeh ekipe. Uvijek sam se nadao pozitivno razmišljati, bili smo tim, zajedničkim snaggana sno sve prevladali – dodao je čovjek koji je nazivan sebičnajakom dok nije doživio preobrat pod vodstvom Juppa Heynckesa.

Borussia je igrala jako dobro, mučila je favorita i učinila utakmicu sadržajnom i kvalitetnom. Blaszczykowski i Lewandowski imali su divne zgode da ih dovedu u vodstvo, ukupno su pretrčali dva kilometra više, što nije mnogo ali treba Heynckesovu ekipu nadmašiti u tome. Ipak, cijelo se vrijeme vidjela prednost Bavaraca u individualnoj kvaliteti.

- Zato i kažem da ovo nije bilo kao 2010. i 2012. godine. U prvom slučaju bili smo sretni što smo uopće došli do finala, lani smo zaslužili trijumf i velika nas je pogodila nesreća, ali objektivno smo bili al pari s Chelseajem, dok smo ovom prilikom imali ulogu laganog favorita – prokomntirao je kapetan Lahm.

- Čudesno. Teško je opisati ovo slavlje. Nismo odigrali najbolju utakmicu ali stvorili smo dovoljno šansi.

Mnogi hvale Neuera, ali ja bih u prvim plan stavio ofenzivni dio momčadi koji nam donosi prevagu – kazao je Thomas Muller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:11