LUDI DANA NA OTOKU

NOVI UNITED Van Gaalova revolucija koštala klub s Old Trafforda 195 milijuna eura!

Posljednji dan prijelaznog roka je čista ludnica. Dan u kojemu nogometnim fanaticima diljem Europe ne može biti dosadno budući da apsolutno svaki portal koji imalo drži do svog renomea ima ‘prijenos uživo’. Iz minute u minutu. Klubovi u ‘deadline dayju’ pumpaju cijenu sve do zadnjih trenutaka, poslovi se odgađaju, pokušavaju se promijeniti financijske stavke... A kada vas kalendar stavi pred zid, onda je to - to. Ili prodaješ ili kupuješ. Doduše, jučer su ‘u điru’ bile - posudbe! Tako ide kad se bojiš UEFA-inog financijskog fair playja...

Louis van Gaal kupovao je cijelog ljeta budući da je Vragovima bila potrebna temeljita rekonstrukcija momčadi, no prvog dana mjeseca rujna verificirao je pravu bombu od transfera. Odnosno, od posudbe, budući da Radamel Falcao, ponajbolji napadač današnjice, dolazi na Old Trafford na posudbu (10 milijuna eura) s pravom otkupa ugovora nakon jedne godine kada će ga moći kupiti za 55 milijuna.

Nizozemski stručnjak dočekan je kao kralj u crvenom dijelu Manchestera, a krenuo je sa ‘šopingom’ još dok je bio u Brazilu. Uzeo je Angela di Mariju (66 milijuna funti), Luke Shawa (33), Andera Herreru (32), Marcusa Roja (18) i Daleyja Blinda (16), iako je tvrdio kako mu je momčad prilično neuravnotežena. Dakle, kupio je tri lijeva beka od kojih će mu jedan igrati stopera (Rojo), a jedan (Blind) zadnjeg veznog. Činilo se (a i dalje cijeli svijet ima takav dojam!) da Van Gaalu treba čvrsti stoper (tipa Hummels) ili veznjak (tipa Vidal ili Strootman), ali... Ako se ne možeš obraniti, barem se potrudi zabiti što više pogodaka!

U BVB je pustio Kagawu, a u Real Madrid Chicharita (također jednogodišnja posudba s pravom otkupa), no Hernandez će češće sjediti na klupi nego nositi dres Galacticosa. Benzema skupa s Baleom i Ronaldom je u prednosti, a Madrid je zbog Jamesa Rodrigueza morao napustiti i Di Maria. No, gdje će van Gaal sada sa svim tim ofenzivcima? ‘El tigre’ je napadač u rangu RVP-a, tu su još Rooney, Mata, Di Maria, pa Januzaj, Young? Možda će LVG igrati 2-3-5... Barem je Welbecka pustio u Arsenal koji ga je platio 20 milijuna eura te pretvorio u ‘kapitalca’ zadnjeg dana ‘mercata’. Htio je Wenger i Reusa i još sijaset igrača, no uručeno mu je dosta odbijenica, pa se na kraju morao zadovoljiti s Welbeckom koji je u čitavoj karijeri zabio onoliko koliko Falcao zabije u sezoni - 29 golova.

Taj Falcao je, pak, svuda bio ovog ljeta, barem ako ćemo pratiti medijske napise. Nakon što se oporavio od operacije križnih ligamenata, vratio se u sastav Monaca, ali i na liste želja velikih europskih momčadi kojima je potreban rasni golgeter.

Konstantno ga se povezivalo s Bernabeuom, spominjao se i u kontekstu Milana te Arsenala pogotovo nakon ozljede Girouda, no to je notorna znanstvena fantastika... Posljednjih dana trebao je u City budući da je Negredo otišao u Valenciju, no više mu se, očito, sviđala crvena boja dresa.

Priča je završena, Van Gaal trenutni roster ima sve do zimskog perioda. Kada će, opet, tražiti stopera, te zadnjeg veznog koji su mu potrebni i ove sekunde.

Za kraj, Niko Kranjčar (pristao na 66 % manju tjednu plaću kroz jednogodišnju posudbu) vratio se u London, ponovno u doslovno ‘5 do 12’. Naravno, kod ‘stare ljubavi’ Harryja Redknappa u QPR, koji je za šest milijuna funti uzeo i Sandra iz Tottenhama.

- Sjajan je osjećaj vratiti se, ovdje se osjećam kao kod kuće. Imam posebnu vezu s klubom i navijačima koji su bili sjajni prošle seozne. Nadam se da ćemo ove godine igrati još bolje - kazao je Kranjčar za službene klupske stranice Queens Park Rangersa.

Neslužbeni pobjednik dana je Hull, Tigrovi su se jako pojačali s Abelom Hernandezom, Diameom, Ben Arfom i Gastonom Ramirezom.

Također, talijanski Sky javlja kako je Barca bila zagrijana za Kovačića, ali Inter nije htio ni čuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 16:58