POGLEDAJTE VIDEO

Novi Zeland pobijedio Srbiju, Vidić smirivao huligane

Srbija je igrala bez Dejana Stankovića, Miloša Krasića, Milana Jovanovića i Branislava Ivanovića, ali teško da to može biti opravdanje. Španjolci su pak teže od očekivanog slavili protiv Saudijske Arabije (3-2)
A Serbian supporter interrupts the game during a friendly soccer match between Serbia and New Zealand, in Klagenfurt, Austria, Saturday, May 29, 2010. (AP Photo / Darko Bandic)
 AP

Nogometna reprezentacija Novog Zelanda pobijedila je Srbiju s 1-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u austrijskom Klagenfurtu pred 14.000 gledatelja.

Bio je to dvoboj dva sudionika skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a za iznenađujući rezultat pobrinuo se napadač Novog Zelanda Shane Smeltz pogotkom u 23. minuti dvoboja.

Srbija je igrala bez Dejana Stankovića, Miloša Krasića, Milana Jovanovića i Branislava Ivanovića. Izabranici izbornika Radomira Antića bili su, očekivano, opasniji suparnik, ali nisu iskoristili niti jednu od nekoliko prilika.

Aktualni prvak Europe i jedan od najvećih favorita na Mundijalu, reprezentacija Španjolske, teško je u pripremnom dvoboju također u Austriji, ali u Innsbrucku, pobijedila Saudijsku Arabiju s 3-2, i to zahvaljući pogotku igrača koji je ušao s klupe, Fernanda Llorentea u 92. minuti.

Saudijska Arabija povela je golom Osame Hawsawija glavom u 16. minuti. Izjednačio je David Villa glavom u 30. minuti, postigavši tako svoj 37. pogodak u dresu ''furije'', a pogodak za vodstvo Španjolske iz daljine je zabio Xabi Alonso. No, Sultan Al-Numare je pogotkom u 74. minuti poravnao na 2-2, i taj rezultat je stajao sve do sudačke nadoknade i gola Llorentea.

Vidić smirivao huligane

Branič Manchester Uniteda Nemanja Vidić morao je putem razglasa smirivati srpske huligane koji su umalo trajno prekinuli prijateljski dvoboj Srbije i Novog Zelanda odigran u Klagenfurtu.

Utakmici je nazočilo oko 10.000 srpskih navijača, uglavnom iseljenika koji žive u Austriji.

Nevolje su počele u drugom poluvremenu kad je skupina izgrednika teren počela zasipati pirotehničkim sredstvima i bocama. Potom je nekoliko huligana utrčalo na travnjak nakon čega su se suci i novozelandski nogometaši počeli spremati za povlačenje prema svlačionici.

No, u posljednji ih je trenutak spriječio kapetan Vidić koji je uzeo mikrofon u ruke i zamolio navijače da se smire. Prekid je trajao nekoliko minuta nakon čega je utakmica ipak privedena kraju.

Marchena izjednačio rekord Garrinche

Carlos Marchena, branič španjolske nogometne reprezentacije, odigrao je u subotu 49. uzastopnu utakmicu u kojoj njegova reprezentacija nije pretrpjela poraz.

Španjolska je u austrijskom Innsbrucku svladala Saudijsku Arabiju s 3-2 zahvaljujući pogotku Fernanda Llorentea u drugoj minuti sudačke nadoknade, a Marchena, igrač Valencije, koji nije standardni prvotimac u nacionalnoj momčadi, s 49. uzastopnom utakmicom bez poraza njegove vrste izjednačio je rekord velikog Brazilca Manuela Francisca dos Santosa, poznatijeg kao Garrincha.

Priliku za prestizanje Garinche će Marchena (57 nastupa za reprezentaciju) imati već sljedećeg četvrtka, kada će Španjolci odigrati novu prijateljsku utakmicu u Innsbrucku, ovoga puta protiv Južne Koreje.

Prijateljske utakmice:

Novi Zeland – Srbija 1-0

Španjolska – Saudijska Arabija 3-2

Švedska – BiH 4-2 (Toivonen 44, Olsson 68, 82, Berg 90 / Salihović 47, Zec 90)

Poljska – Finska 0-0

Ukrajina – Rumunjska 3-2 (Alijev 15, Konopljanka 75, Tamas 78 - autogol / Tamas 54, Niculae 63)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 09:41