BADELJOV MENADŽER

'Nudili su mu milijune da odradi ugovor i ode besplatno,ali želio je Dinamo napustiti kao gospodin'

 Drago Sopta/CROPIX

Raspliće se priča oko transfera Milana Badelja (23). Dinamov playmaker na pragu je transfera koji mu osigurava napredak, ne egzistenciju. Doznali smo, naime, pozadinu velike priče transfera Dinamovog kapetana u Hamburger Sport Verein, priču tešku 4,5 milijuna eura.

Konture znamo svi; Badelju još uvijek aktualni ugovor s Modrima istječe sljedećeg ljeta, a kapetan je čvrsto odlučio dići sidro. Ne zbog novca, uvjeravaju nas, već jedino i isključivo radi napretka. Spominjali su se Fiorentina, Napoli, Palermo, Roma..., brojni klubovi u kojima međutim postoji kvaka kvote stranih igrača, što se ispriječilo u daljnjim pregovorima. Na kraju, kada su sve priče zamrle, pojavio se HSV. Financijski onemoćali HSV, ali klub koji nudi mogućnost igranja u razvojnoj Bundesligi.

- Klubovi su se dogovorili, ali još nisu definirani osobni uvjeti. Iskreno, Milan nije prezadovoljan tim novcem, ali bitno je da ode iz Dinama, jer već dugo tapka na mjestu, u HNL-u ne može pružiti više od sadašnje razine. A prostora za napredak ima koliko hoćete. Uvjeren sam da će nakon dvije godine u Hamburgu na vrata pokucati europski velikani i uzeti ga. I ovoga su ga ljeta željela TOP tri talijanska kluba, ali transfer je spriječila politika Serie A. Milan, nažalost, ulazi u kvotu igrača izvan Europske unije - otkriva kontroverzne detalje Badeljov menadžer, Dejan Joksimović, Crnogorac rođen u Beogradu.

Joksimović je i napomenuo.

- Vidim da se piše po medijima kako je Mamić napravio još jedan veliki posao. A nije ga “riješio” Mamić, nego ja!

Badelju je Dinamo u proteklih godinu dana nekoliko puta nudio novi ugovor, no igrač se svaki puta lijepo zahvalio. Nije se radilo o novcu, već o golemoj želji za odlaskom.

- Nudili su nam velik novac, milijune, samo da Milan odradi ugovor do kraja i nakon toga Dinamo napusti besplatno. Milijune! Međutim, Milan za takvu opciju nije želio niti čuti, želio se s Dinamom rastati gospodski, uzdignuta čela, nije želio, kako se kaže, guzicom zatvoriti vrata svome klubu. Možete vjerovati ili ne, no Badelju novac nije sve. Dapače. On je prekrasan momak, drugi igrači menadžere znaju žicati koješta, od auta, love za izlazak, za Novu godinu, a Milan je mene sve ove godine jedino tražio potpisani dres Zinedina Zidanea.

Manje je, inače, poznato da je Badelj već sa 18 godina želio napustiti Hrvatsku, smatrajući da će vani više napredovati, no obitelj i blizak krug ljudi odgovorili su ga od te ideje. Pametna odluka sada dolazi na naplatu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:09