EUFORIJA U BRUXELLESU

'OD NAS SU BOLJI SAMO NJEMAČKA I ŠPANJOLSKA' Belgijci puni samopouzdanja uoči Srbije

Marca Wilmotsa je izjavu svog reprezentativca Verthongena prilično sramežljivo dopunio rečenicom "Ma dobri su i Hrvati...".
 afp

Ako je reprezentativce Belgije na treningu pozdravilo 20 tisuća navijača, koliko će ih sutra navečer biti na malom derbiju sa Srbijom? Stadion Kralja Baoudouina u Bruxellesu nominiran je za 50.024 gledatelja iako vele da se za nogometnu priredbu kapacitet zaokružuje na 45.200. Stoga se očekuje baš toliko.

Cijelu Europu ove je srijede preplavila izjava Jana Verthongena kako samo Španjolska i Njemačka ima bolje pojedince od belgijskih. Glad za sudjelovanjem na velikoj međunarodnoj završnici, na kojoj dotične selekcije nema duže od deset godina, silan je poticaj izabranicima Marca Wilmotsa, koji je zaključak svoga prvotimca prilično sramežljivo dopunio rečenicom "Ma dobri su i Hrvati...". Hrvati, jedini pravi suparnici u izlučnoj skupini!

Domaćin je svjestan da novom pobjedom betonira najmanje drugu poziciju, stoga i play-off. I da će se o izravnom putniku za Brazil najvjerojatnije odlučiti 11. listopada u Zagrebu. Izbornika brine što ovog petka mora bez dosad neizostavnog Vermaelena, veseli forma Bentekea koji je Amerikancima sprašio dva pogotka za ohrabrujuću pobjedu 4:2.

Nogometaši Srbije u Belgiju su odletjeli jučer, što znači da će se duže od 48 sati prilagođavati na klimu u Bruxellesu priželjkujući povoljan rezultat u kvalifikacijskom srazu s Crvenim đavolima. Premda se doima da je nada mala i nekako neosnovana. Ne samo zbog poraza od aktualnog suparnika u prethodnom dvoboju na domaćem terenu (0:3).

Opuštajući ugođaj prekidan tek "službenim optimizmom", jer ipak je posrijedi nacionalni sastav, potvrđuje odluka izbornika Siniše Mihajlovića da Lazara Markovića pusti iz kampa Stara Pazova na maturalnu zabavu Sportske gimnazije u beogradski hotel Hyatt, tako da se dečko proveselio s kolegama i kolegicama te valjda naspavao prije puta... Mediji dotičnoj utakmici posvećuju skromnu pozornost. Više ih intrigira mogućnost da debitant među Orlovima Aleksandar Mitrović, napadač Partizana, završi u Arsenalu iako ga zovu i Porto i Anderlecht i Dynamo Kijev. Da se ne spominje uvijek intrigantna Crvena zvezda, koja je licencu za nastupe u Europi dobila zahvaljujući financijskoj donaciji Grada Beograda i NS Srbije, budući da u blagajni nema prebijenog dinara, dapače, dug se mjeri sa 40 milijuna eura. Usput se ponosno ističe da je 120 tisuća upravo uplaćeno vjerovniku Robertu Prosinečkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:39