PROPALA VEČER

'OVO JE BILO ŠOKANTNO, IGRALI SMO BEZ PRESINGA I ŽELJE' Nevjerica u svečanoj loži

 Srđan Vrančić/CROPIX

Totalna rezignirani i depresivni, takvim su se u petak navečer nakon poraza od Škotske pokazali sugovornici koji su napuštali svečanu ložu Maksimirskog stadiona. Onakvim kakvi su bili Štimčevi izabranici na terenu.

Malotko je uopće htio i pričati. HDZ-ov čelnik Tomislav Karamarko samo je kroz zube procijedio: “Ne bih ništa govorio, hvala” prije no što je ušao u limuzinu zatamljenih stakala. Novi stari gradonačelnik Zagreba Milan Bandić bio je tek za nijansu razgovorljiviji:

- Tko bi gori, sad je doli - to je sport...

Bivši predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član MOO-a Antun Vrdoljak bio je kudikamo otvoreniji, ali i kritičniji spram viđene drame na terenu. Kao čovjek iz kulture, na terenu je vidio becketovski antiteatar, teatar apsurda. Na stadionu je Štimac zaista imao niz “izgubljenih likova koji su prikazali temeljni besmisao i besciljnost života” kao što to stoji u definiciji gore spomenutog pojma.

- Kao da i sami niste vidjeli, što se tu ima reći?! Izbubiti nogometnu utakmicu, to nije sramota, no izgubiti je na takav način, bez presinga, bez želje...Žao mi je ovog naroda, koji je došao na utakmicu. Zar nam se uvijek mora dogoditi neka Malta?! Ovi Škoti, svaka im čast, dosad nikog nisu pobijedili i sada baš nama održe lekciju. Nisam shvatio što je izbornik radio, stavio je Niku Kranjčara zadnje četiri minute. Zašto nije stavio u igru malog Halilovića? Ako je već ispalo ovako, mogao mu je dati priliku. Nažalost, opet smo radili račun bez krčmara.

U zaključku, Vrdoljak je dodao i jedno proročanstvo:

- Igrat ćemo u dokvalifikacijama s Portugalom, a pitanje je kako ćemo onda...

Iz galerije potištenih likova su napuštali stadion bez želje da podjele impresije izdvojio se i poznati bosansko-hercegovački, sada već i hrvatski glumac Emir Hadžihafizbegović:

- Ovo je bilo dosta šokantno, no tako je kad se u utakmicu ušlo relaksirano. Vidjelo se koliko tu nedostaje Luka Modrić. Nažalost, Štimac je pao protiv najlošije momčadi u skupini.

Na njegovu sreću, popularni sarajevski glumac imao je jedan razlog za zadovoljstvo:

- Bio sam cijelo vrijeme telefonom na liniji s Latvijom. Bosna sada ima veliku priliku nakon ove pobjede od 5-0 protiv Latvije. Safet Sušić ima sjajnu skupinu igrača, nije čudo što smo blizu Brazilu. To je pomalo riplijevski podatak, imamo na šest utakmica gol razliku od plus 20. Dobijemo li Slovačku u Zenicu idemo u Brazil. No, ne treba zaboraviti da su “zmajevi” sve igrači koje je Papetu (Sušiću, nap.a.) u amanet ostavio Ćiro Blažević. Tri su tu čovjeka ključna, spomenuta dvojica i veliki Ivica Osim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:18