PRAVI SPEKTAKL

Ovo još nije viđeno: Pogledajte kako izgleda vjerojatno najneobičnija tetovaža u Hrvatskoj

 Nikola Wolf / Podravski list

Na lijevoj nadlaktici, dakle, istetovirao si je latinsku molitvu "Slava bogu na visini", na desnoj podlaktici natpis "Isus", a na rebrima englesku verziju vjerske prisege "I belong to Jesus".

Nogometaš Mateas Delić (27), kapetan Slavena Belupa, nedavno je na lijevoj nadlaktici dao istetovirati cijelu molitvu na latinskom "Slava Bogu na visini". Da se nešto neobično i veliko našlo na ruci srčanog sportaša, otkrila je ova fotografija nastala nakon velike pobjede Slavena protiv Rijeke u polufinalu kupa.

- To mi je bila želja, htio sam istetovirati nešto posebno - veli Mateas Delić.

No, to nikako nije sve. Na desnoj podlaktici istetovirao je natpis 'Isus', a na rebrima englesku verziju vjerske prisege "I belong to Jesus".

Svi koji prate Slavenove utakmice dobro znaju koliko je Mateas zahvalan igrač jer, uz nespornu kvalitetu, u svaku utakmicu ulaže ogromnu količinu borbenosti i energije. No, manje je poznato da je u privatnom životu kapetan Farmaceuta veliki vjernik.

- Od malena sam podučavan vjeri i usmjeravan u crkvu. Vjera mi je sve na svijetu - otkriva nam poznati koprivnički nogometaš.

Kad god može, kaže, odlazi na mise.

- Minimalno jednom tjedno, a nekad i više. Volim otići u crkvu Svetog Nikole u Koprivnici, gdje se mogu čuti i vrlo zanimljive propovijedi. Molitva mi mnogo znači, svakodnevno za nju odvajam barem 45 minuta. Na taj način lakše prevladavam sve stresne situacije, molitva mi daje mir i snagu - naglašava.

Zbog prirode posla kojim se bavi, nema baš vremena za odlazak na hodočašća.

- Intenzivan je ritam priprema, treninga i utakmica. Slobodnog vremena je vrlo malo. Dosad sam par puta bio u Međugorju, na Brdu ukazanja, a želja mi je svakako posjetiti sveta mjesta Fatimu i Jeruzalem - zaključuje Slavenov kapetan.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:09