OČAJNI TRENER ISTRE

PAMIĆ: 'Zadovoljan sam, mogli smo dobiti 26 komada'; MAMIĆ: 'Želim da svaki put ovako igramo'

'Odmah sam dobio poruku iz Dalmacije da smo s Hajdukom išli na kost, a Dinamu smo se naklonili'
 Damir Krajac / CROPIX

Igor Pamić jednom, dok je bio trener Karlovca, nije došao na utakmicu u Maksimir. Njegova momčad tada je izvukla 1:1. Možda bi taj recept trebao iskušati i u Istri! Šalimo se, naravno, ali za njega su dvoboji s Dinamom u Maksimiru prava noćna mora, Istra se svaki put vraća kući pune mreže. Iako, kad Dinamo igra ovako kao jučer, teško itko u HNL-u išta napraviti.

- Dobili smo šest komada, ali smo zadovoljni. Zamislite, to je valjda raritet u svjetskom nogometu. Jer, moglo je biti 26! Odmah sam dobio poruku iz Dalmacije da smo s Hajdukom išli na kost, a Dinamu smo se naklonili. Ma, Dinamo nas je satrao, u ovoj se utakmici pitalo samo njega, nas baš ništa - rekao je nakon utakmice Igor Pamić.

Da, on i Istra baš su natrčali najboljem Dinamu ovoga proljeća. Stvarno se Dinamo uklopio u prekrasno proljetno vrijeme, poslao vrlo jasnu poruku Hajduku uoči derbija. Istra u 90 minuta nije uputila ozbiljan udarac prema Dinamovu vrataru, takav slučaj dugo ne pamtimo.

- Drago mi je da su moji igrači igrali i nogama i glavom od prve do zadnje minute. Bili su 300 posto u utakmici i glavom, što bi trebalo biti normalno, ali je danas bolji i brži teren, lopta vrlo brza, momci su je odlično kontrolirali. Bili su 300 posto u utakmici i glavom, što je normalno, iako se mogu shvatiti i te promjene u pristupu, kad se igra pred praznim tribinama ili u lošoj atmosferi. Ovo je svakako put kako moraju izgledati, samo tako se može biti konkurentniji i u Europi. Derbi? Naravno da je ovo ohrabrujuće pred takvu utakmicu, ali ponavljamo stalno, Dinamo je najbolji u Hrvatskoj, svakoga respektiramo, ali se nikoga ne bojimo - rekao je zadovoljni Zoran Mamić. konkurentniji.

Igor Pamić čitavo je vrijeme vrtio glavom, osmijeh je bio kiseo, pokušao je shvatiti što se to dogodilo njegovoj momčadi.

- Ne znam, morali bismo svi zajedno kod psihijatra nekoliko dana da vidimo što je. Možemo igrati loše, ali ovako loši ne možemo nikome parirati, kamo li Dinamu. Nije mi žao što su igrali svi najbolji koje sam imao, iako, od onih osam koji su izostali, petorica bi sigurno igrali. Što da vam kažem, lud sam, nervozan sam, a moram se smijati. Da kažem da su moji igrači meni najbolji? Mogu to reći, iako bih ja uzeo 10 drugih da imam love. Žao mi je što smo nastradali, ali u srijedu je nova utakmica, Kup s Rijekom, hvala Bogu što jest, da pokažemo da nismo baš toliko loši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:50