OTPISAN U HAJDUKU

Paraiba: Htio sam preko Hajduka u Chelsea

'Naš problem ionako nisu bili igrači, već igra. Sveukupna situacija u klubu nije bila sjajna'
 Ronlad Goršić / Cropix

Tiho i skromno u srijedu su Hajduk napustili Rafael Paraiba i Thiago dos Santos. Tandem 20-godišnjih Brazilca koji su krajem lipnja došli na jednogodišnju posudbu, otišli su iz Hajduka već nakon šest mjeseci. Na Poljudu su im početkom tjedna sporazumno raskinuli ugovore, a Brazilci nisu postavljali uvjete, već su pristali na raskid. Zrakoplovom preko Zagreba i Frankfurta zaputili su se na dugo putovanje iz Splita prema Sao Paulu, pišu Sportske novosti .

- Čeka nas dugih 13 sati leta iz Njemačke do Brazila - kazao nam je s osmijehom Paraiba kojem je društvo pravila i supruga Djaniffer.

Do Porto Allegrea, svoje konačne destinacije, stići će taman za proslavu Nove godine. Ali, nisu mislili da će tako brzo kući. Posebno je Paraiba bio iznenađen raspletom.

- Kada sam došao u Hajduk, računao sam da ću se dokazati i nakon toga otići u neki veliki europski klub. U Chelsea, naprimjer. Ali, evo, moram se vratiti u Gremio s kojim imam ugovor do kraja 2010. godine - objasnio je Paraiba.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

U Hajduk su obojica došli iz druge momčadi Gremija, ali s obzirom da je to ekipa u kojoj igraju nogometaši do 19 godine, u siječnju će se priključiti prvoj ekipi kluba iz Porto Allegrea. Ali, splitski epizodu ne smatraju definitivnim razlazom s Europom.

- Ja se želim ponovno okušati u Europi. Za godinu i pol ću opet pokušati. Tko zna, možda i Hajduku tada budem zanimljiviji - optimistički je poručio Paraiba.

Brazilski napadač bio je u posljednjih mjesec dana sezone standardni prvotimac u momčadi trenera Reje, ali u Hajduku su procijenili da Paraiba nije kvaliteta za velike dosege. Kako ste zadovoljni sa prikazanom igrom u Hajduku?

- Moglo je puno bolje, ali imao sam problema s ozljedom koljena i zato nisam pokazao sve što znam.

Jeste li razočarani prijevremenim odlaskom?

- Jesam. Vjerovao sam da ću na kraju sezone potpisati trogodišnji ugovor s Hajdukom. Tužan sam jer sam mislio da ću mnogo toga napraviti u splitskom klubu. Navijači su me predivno primili, pamtit ću Torcidu i u Brazilu.

Struka je najviše zamjerala što ste rijetko pucali prema suparničkim vratima. Vidjelo se da u vašim nogama ima potencijala i nogometnog znanja, ali premalo je bilo napadačkog učinka.

- To je posljedica spomenute ozljede. Nisam imao sigurnost. S druge strane, ja nisam prvi napadač, već dolazim iz drugog plana. Kao ispomoć klasičnom napadaču. Druga “punta”.

Reja je poručio da vaš odlazak nije hendikep, da će momčad nadoknaditi taj izostanak?

- Znam da ima puno igrača i da se sve može nadoknaditi. Ali naš problem ionako nisu bili igrači, već igra. Sveukupna situacija u klubu nije bila sjajna i šteta je što sam morao otići u trenutku kada smo napravili seriju pobjeda.

Što vam je bilo najteže u Splitu?

- Komunikacija mi je bila najveća prepreka. Nisam mogao na treningu i utakmici reći ono što bih želio. Naučio sam nešto hrvatskog, ali ne puno.

Ustvari, bolje je reći, jako malo. Jeste li pogriješili kada ste u Hajduk došli na posudbu, a ne s ugovorom? Ipak se u svakoj momčadi drukčije tretiraju igrači koji imaju ugovor s klubom.

- Možda je to bila pogreška, jer uvijek je lakše reći “doviđenja” igračima koji su na posudbi. I teže se forsiraju nogometaši koji su na posudbi, njih se najlakše stavi sa strane.

Tko vam je bio najbolji igrač u Hajduku?

- Ibričić bez premca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 17:33