ČILEANAC U MANCHESTERU

Pellegrini novi menadžer Cityja

 AFP

Čileanski nogometni stručnjak Manuel Pellegrini (59) i službeno je novi menadžer engleskog premierligaša Manchester Cityja.

Dosadašnji trener Malage na klupi Cityja će naslijediti Talijana Roberta Mancinija koji je na koncu protekle sezone dobio otkaz. Čileanac je priznao kako je s čelnicima kluba sve dogovorio još 13. svibnja nakon Mancinijeva odlaska.

"Klub ima jasnu viziju i spreman sam na veliki izazov koji je ispred mene. Uvjeren sam mogu odgovoriti zahtjevima koji se očekuju," kazao je Pellegrini čiji je nadimak 'inženjer' zbog stvaranja ekipa koje igraju atraktivno.

Pellegrini je posljednje tri sezone vodio Malagu s kojom je ove sezone iznenađujuće stigao do četvrtfinala Lige prvaka. Jednu sezonu je vodio Real Madrid, pet godina Villarreal, a trenirao je i River Plate, San Lorenzo, Universitaria Quito i niz manje poznatih čileanskih klubova.

"Vjerujem kako smo povukli pravi potez. Pellegrini je vrhunski stručnjak, pravi graditelj. Impresioniran sam njegovom filozofijom igre, stavom i posvećenošću razvoju nogometa," kazao je predsjednik Cityja Khaldoon Al Mubarak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:21