GADZA UEFE

Platini: Ukrajina ima 2 mjeseca da pokaže što može

 Reuters

Predsjednik Europske nogometne federacije ( UEFA) Michel Platini dao je Ukrajini dvomjesečni ultimatum u kojem mora dokazati da je sposobna nadoknaditi zaostatak u pripremama za suorganizaciju Eura 2012. godine.

- Ukrajina ima dva mjeseca da pokaže što može. Više ne možemo gubiti vrijeme - rekao je, između ostalog, Platini nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem na kraju dvodnevnog posjeta četirima gradovima (Donjecku, Harkivu, Ljvivu i Kijevu) u kojima bi Ukrajina trebala ugostiti najbolje momčadi europskog kontinenta.

Platini je u ponedjeljak izrazio sumnju u činjenicu da Ukrajina može držati korak sa svojim suorganizatorom Poljskom u kojoj radovi na četiri stadiona (Varšava, Poznan, Gdanjsk i Wroclaw) zasad napreduju prema planu.

Radovi na stadionima u Donjecku i Harkivu dobro napreduju, ali problematični su stadioni u Ljvivu, gdje su radovi trenutno stali, kao i Kijevu, gdje su u velikom zaostatku.

Platini je na kraju rekao da i dalje vjeruje da će Ukrajina uspjeti ispuniti sve zahtjeve, ali da su mu bile potrebne garancije vlasti kako će usitinu tako i biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:34